10 πράγματα που είδα και μοιράζομαι μετά από την βόλτα στην χιονισμένη Καβάλα

Η Μήδεια ήρθε και μας έφερε τον χιονιά που όλοι βαθιά μέσα μας θέλουμε να έρθει έστω και για μια φορά κατά την διάρκεια του χειμώνα. Οι δρόμοι, τα δέντρα, τα αυτοκίνητα, οι πλατείες, ακόμα και οι βάρκες στην θάλασσα γέμισαν από αφράτο χιόνι που έμοιαζε σαν να σε προσκαλεί να το αγγίξεις και να παίξεις μαζί του. Είναι φυσικό επακόλουθο λοιπόν να περιδιαβείς στα σοκάκια του κέντρου, στο λιμάνι και στα στενά της Παναγίας. Αυτό έκανα και εγώ και μοιράζομαι μαζί σας δέκα πράγματα που συνάντησα και που σίγουρα θα ξανασυναντήσω στον επόμενο χιονιά όποτε και να έρθει και σας λέω από τώρα πως τον προσμένω και ας φέρει τα προβλήματα που πάντα φέρνει μαζί του.

Ο δεκάλογος μιας βόλτας στο χιόνι

  1. Η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών. Είναι μοναδικό το να βλέπεις μικρά παιδιά να παίζουν στο χιόνι με την ευτυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Χιονοπόλεμος, χιονάνθρωποι, χιονόμπαλες, τσουλήθρα συνάντησα μπροστά μου. Θέλοντας και μη γίνομαι και εγώ παιδί πάλι και προσπαθώ να φτιάξω τον δικό μου χιονάνθρωπο γυρνώντας στο σπίτι.
  2. Ο χαιρετισμός σε όποιον συναντάς. Κανονικά μέσα στην πόλη μιλάς σε γνωστό και σε φίλο όταν τον απαντάς στο δρόμο. Το χιόνι όμως σε κάνει να χαμογελάς και να καλημερίζεις ακόμα και αγνώστους. Όλοι λες και είναι πιο χαλαροί, πιο ανθρώπινοι και ας φοράμε όλοι μάσκα λόγω των καταστάσεων το χαμόγελο φαίνεται.
  3. Οι selfie. Ποιος δεν έβγαλε selfie στην βόλτα του να μου πει τώρα. Selfie στο σπίτι, selfie στην πλατεία, selfie στο λιμάνι, selfie στην θάλασσα και ποιος δεν την μοιράστηκε στα social media.
  4. Παγώνω αλλά θέλω και άλλο. Ναι έρχεται εκείνη η στιγμή που δεν νιώθεις τα χέρια σου από το κρύο και τα πόδια σου μπορεί να είναι μούσκεμα αλλά δεν γυρνάς στο σπίτι! Θέλεις να κάτσεις λίγο ακόμα και να θαυμάσεις και κάτι ακόμα που πριν δεν το έχεις δει. 5 λεπτάκια ακόμα που λέμε.
  5. Ουπς έπεσα. Και μια και δυο και τρεις φορές. Το γλίστρημα είναι αναπόφευκτο και μερικές φορές είναι και λίγο επικίνδυνο. Την γλίτωσα γιατί έπεσα στα μαλακά και ας κρύωσα και λίγο παραπάνω.
  6. Και εκεί που περπατάς αμέριμνος να λίγο ο αέρας να λίγο το πολύ χιόνι στο δέντρο πάνω και λες και η φύση έχει βαλθεί να παίξει μαζί σου χιονοπόλεμο. Απλά χαμογελάς και η παρέα σου ξεκαρδίζεται στα γέλια.
  7. Το νεράκι και τα σπιτάκια για τα αδέσποτα. Από τις εικόνες που συνάντησα και πραγματικά συγκινήθηκα. Όχι μόνο σε ένα σημείο αλλά διασκορπισμένα σε όλο το κέντρο αλλά και σε γειτονιές της πόλης.
  8. Οι καθαροί δρόμοι. Δεν γίνεται να μην αναφέρω την δουλειά που έγινε και έμειναν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι ανοιχτοί στην πόλη για πρώτη φορά! Πήγα εκεί που ήθελα εύκολα και με ασφάλεια.
  9. Το να βλέπεις το χιόνι να πέφτει. Αλήθεια πόσες φορές κοιτάμε ψηλά; Το χιόνι μας κάνει να κοιτάμε ψηλά, να βλέπουμε τον ουρανό, να βλέπουμε το κάστρο, να βλέπουμε τα βουνά γύρω μας. Το χιόνι μας κάνει να ονειρευόμαστε λίγο πιο πολύ.
  10. Το κάστρο της πόλης που έχει γίνει λευκό. Δεν θα μπορούσε να λείπει! είναι ένα στολίδι στην ματιά μας. Μαζί με τις καμάρες το κάνουν μοναδικό σε όλη την χώρα και πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι που αντικρύζουμε τέτοια ομορφιά.

Με το καλό να μας ξανάρθεις λοιπόν για να γίνουμε ξανά παιδιά και για να χαμογελάσουμε ξανά μαζί σου λευκέ μας φίλε.

10 πράγματα που είδα και μοιράζομαι μετά από την βόλτα στην χιονισμένη Καβάλα
Και οι βάρκες λευκές από το χιόνι
10 πράγματα που είδα και μοιράζομαι μετά από την βόλτα στην χιονισμένη Καβάλα
Παίζοντας
10 πράγματα που είδα και μοιράζομαι μετά από την βόλτα στην χιονισμένη Καβάλα
Και οι μικροί και οι μεγάλοι στο παιχνίδι
10 πράγματα που είδα και μοιράζομαι μετά από την βόλτα στην χιονισμένη Καβάλα
Χιονοπόλεμος μπροστά στην θάλασσα

Κείμενο: Ηλίας Κοτσιρέας Φωτογραφίες: Ηλίας Κοτσιρέας, Αντώνης Πασβάντης

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...