2.200 παραβάσεις “απαγόρευσης κυκλοφορίας” μόνο την Δευτέρα | Προβληματισμός για τις μέρες του Πάσχα

2.200 παραβάσεις των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας και ανάλογος αριθμός προστίμων από την αστυνομία και την δημοτική αστυνομία μόνο κατά την διάρκεια της Δευτέρας στην Ελλάδα. Ο μεγαλύτερος αριθμός είναι στην Αθήνα και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.

Οι αριθμοί των παραβάσεων δεν μειώνονται όσο περνούν οι μέρες και αυτό πονοκεφαλιάζει τους υπέυθυνους για τις μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν καθώς σκέφτονται πως μεγάλη μερίδα από τους ανεύθυνους συμπολίτες μας μπορεί να εκδράμουν στην επαρχία.

Είμαστε ίσως πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων, όπως έγινε και στην παραλία της Θεσσαλονίκης που λόγω του συνοστισμού που παρατηρήθηκε, οι αρχές την έκλεισαν.

Όσον αφορά τις ημέρες του Πάσχα οι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν ξεκινήσει από νωρίς να επισημαίνουν σ’ όλους τους τόνους, την αναγκαιότητα να κάνουμε φέτος Πάσχα στα σπίτια μας μόνο με τις οικογένειες μας και βέβαια να ξεχάσουμε βολτούλες στην εξοχή και ταξιδάκια στην ιδιαίτερη πατρίδα, για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.

Όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα υπάρχει έντονη η σκέψη να αυστηροποιηθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και άσκοπων μετακινήσεων, ώστε οι Αρχές να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους ασυνείδητους που δεν τους καίγεται καρφί για την πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός αλλά και την προσπάθεια του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού λαού και να θελήσουν να μετακινηθούν στα χωριά τους, για να απολαύουν παρέα με τους φίλους και τους συγγενείς τον οβελία και στην συνέχεια να «απολαύσουν» και την θέα από το Νοσοκομείο, λόγω τις διασποράς του κορονοϊού που θα έχουν επιφέρει.

Για το λόγο αυτό και ανάλογα με τις συνθήκες, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα για τις ημέρες του Πάσχα όπως κλείσιμο των διοδίων στις Εθνικές, μπλόκα σε Επαρχιακές ή παράλληλες με τα Εθνικά Δίκτυα οδικές αρτηρίες ώστε να αποτραπεί κύμα φυγής από την Αθήνα.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται ακόμα και η αύξηση του ποσού των προστίμων για τις άσκοπες μετακινήσεις, κυρίως την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους «τολμηρούς» και κυρίως ασυνείδητους που θα θελήσουν να παρακάμψουν τα μέτρα.

Φωτογραφία αρχείου: Intime News

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Έχουμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το παρελθόν του,...