Αλφαβητοπαρέλαση Καβάλας | Όλα έτοιμα για την γιορτή των μικρών μας και όχι μόνο φίλων.

H Αλφαβητοπαρέλαση για ακόμα μία χρονιά θα κάνει την εμφάνισή της στην Καβάλα όπου μικροί μαθητές με τους γονείς τους θα διασκεδάσουν και θα χορέψουν γεμίζοντας τους δρόμους και το κέντρο χρώματα, χαμόγελα και πολλές χαρούμενες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους! Σύμφωνα και με τις τελευταίες προβλέψεις για τον καιρό θα έχουμε ήλιο με λίγα σύννεφα και την θερμοκρασία το μεσημέρι να αγγίζει τους 11 βαθμούς.

Εμείς επισκεφτήκαμε για όλους εσάς το σημείο όπου δημιουργούνται όλα! Τον χώρο όπου με πολύ κόπο αλλά και πολύ χαρά κάθε χρόνο μία ομάδα γυναικών δημιουργεί τα φορέματα και τα κοστούμια που θα φορέσουν μικροί και μεγάλοι. Είναι πραγματικά συγκινητικό πως σε ένα δωμάτιο μπορεί να βγει τόση δουλειά! Εκεί λοιπόν συναντήσαμε την κ. Ζωή Ζαχαριάδου που μας μίλησε για την φετινή γιορτή του καρναβαλιού της Καβάλας.

Ζωή θα θέλαμε να μας πεις πότε θα πραγματοποιηθεί η Αλφαβητοπαρέλαση φέτος.

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 23 Φεβρουαρίου και οι καρναβαλιστές μας θα ξεκινήσουν από τον Άγιο Παύλο στις 12 το μεσημέρι.

Ποιο είναι το φετινό θέμα; Βλέπουμε εντυπωσιακές στολές που μας θυμίζουν τσίρκο.

Ναι, γιορτάζουμε τα 15 χρόνια της αλφαβητοπαρέλασης με έμπνευση από το τσίρκο! Ζογκλέρ, σκηνοβάτες, ακροβάτες και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς όταν ακούς την λέξη τσίρκο. Δεν θα έχουμε όμως ότι έχει σχέση με τα ζωάκια τα οποία θεωρούμε ότι τυρανιούνται για να μάθουν οποιοδήποτε ρόλο έχουν στο τσίρκο.

Από ότι ξέρουμε έχουν απαγορεύτεί εντελώς τα ζώα σε παραστάσεις.

Ναι, και καλώς έχει γίνει αυτό. Δεν πρέπει να βασανίζονται τα ζωάκια και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσουμε σαν Αλφαβητοπαρέλαση.

Φέτος αλλάζει κάτι ως προς την όλη διαδικασία;

Η βασική αλλαγή είναι πως δεν θα υπάρχει χορευτικό στην πλατεία Ελευθερίας αλλά στο κάτω μέρος της θα υπάρχουν μπουφέδες από τα σχολεία που θα συμμετέχουν και στους οποίους θα κερνιούνται τα παιδιά ενώ θα συνεχίζεται εκεί η διασκέδαση με την μορφή όχι της παρέλασης αλλά του πάρτι.

Η συμμετοχή την φετινή χρονιά πώς είναι;

Μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε ακόμα μαζεύεται ο κόσμος.Έχουμε πάντως πολύ καλή συμμετοχή με το μεγαλύτερο γκρουπ να είναι στα 180 άτομα, παίζει ρόλο βέβαια και η δυναμικότητα του κάθε σχολείου.Ένα σχολείο που αποτελείται από 100 παιδιά και τα 80 συμμετέχουν είναι μεγάλη επιτυχία.

Μάθαμε ότι θα πραγματοποιηθεί και μία συνεργασία με το make a wish. Πείτε μας λίγα λόγια παραπάνω.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθουν κάποια σχολεία και κολλέγια να συμμετέχουν από την Θεσσαλονίκη μετά από συζήτηση που είχαμε με την κ. Ανθή Χατζηφρατζή αλλά και με κυρίες του make a wish της νύμφης του Θερμαϊκού. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρχει ένας τοίχος ευχών στην πλατεία ενώ θα πωλούνται και τα αστέρια του make a wish με κόστος 2€ για να μπορέσει να ενισχυθεί μία ευχή ενός παιδιού από την περιοχή μας.

Άρα το μήνυμα φέτος είναι και να διασκεδάσουμε και να προσφέρουμε.

Ακριβώς έτσι όπως το λέτε είναι. Και να περάσουμε καλά γελώντας, τραγουδώντας και ζώντας την χαρά του καρναβαλιού, αλλά και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας.

Καλή επιτυχία σε όλα! Ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε και την φετινή Αλφαβητοπαρέλαση! 

Σας ευχαριστούμε πολύ..

Φωτογραφίες: Ηλίας Κοτσιρέας | Fresh Mag

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...