Αναβαθμίζονται τα φανάρια στην Καβάλα | Online θα γίνεται η επιτήρησή τους

Υπογράφηκε σήμερα 11/02/2021 μεταξύ της Περιφερειακής ενότητας Καβάλας και της αναδόχου εταιρίας με την επωνυμία ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός και λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών του Νομού Καβάλας”, προϋπολογισμού 74.000ευρώ.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν

  • αναβάθμιση των ρυθμιστών κυκλοφορίας, οι οποίοι είναι παλαιάς τεχνολογίας
  • θα δημιουργηθεί σύστημα καταγραφή της κυκλοφορίας των οχημάτων
  • και εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής επιτήρησης προς χρήση από την Π.Ε. Καβάλας που θα ελέγχει τη σωστή λειτουργία των ρυθμιστών κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ενώ παράλληλα θα μπορεί να ειδοποιεί για τις βλάβες στην λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών.
Αναβαθμίζονται τα φανάρια στην Καβάλα | Online θα γίνεται η επιτήρησή τους

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: “Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, διότι αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία προς το συμφέρον των συμπολιτών μας.”

και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: “Με την δημιουργία του Κέντρου Ελέγχου φωτεινής σηματοδότησης που θα έχει την έδρα του στην Π.Ε. Καβάλας θα μπορούμε ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο, αφενός μεν να έχουμε άμεση εικόνα της λειτουργίας των ρυθμιστών κυκλοφορίας και των φωτεινών σηματοδοτών του οδικού δικτύου, αφετέρου δε μας δίνετε η δυνατότητα να επεμβαίνουμε και να διορθώνουμε την τυχόν βλάβη που θα υπάρξει από το κέντρο ελέγχου, χωρίς τη μετάβαση μας στο τόπο όπου βρίσκονται οι φωτεινοί σηματοδότες. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο που ενέκρινε και χρηματοδότησε το πιο πάνω έργο διότι άμεση προτεραιότητα μας είναι η οδική ασφάλεια των οδηγών και η εξυπηρέτηση των πεζών.

Φωτογραφίες: Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας | Intime News

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...