Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης | Τι καταγγέλλει ο Ολυμπιακός

Έπειτα από διακοπή της συνεδρίασης για περισσότερο από μία ώρα, το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δέχθηκε το αίτημα αναβολής του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Η υπόθεση της Ξάνθης (για το μετοχολόγιο της) θα εκδικαστεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 12:00 και αυτή της πολυιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, δηλαδή μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως ζήτησε η πλευρά της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Μετά το τέλος της διαδικασίας και την απόφαση για αναβολή, ο Αλέξης Κούγιας, που παρευρέθη στην εκδίκαση, μίλησε για την υπόθεση και ήταν ξεκάθαρος για τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν στις δυο ομάδες.

Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ τόνισε πως ο υποβιβασμός είναι το ελάχιστο της ποινής για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ενώ προβλέπεται ακόμη και… εξαφάνιση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για την πολυϊδιοκτησία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι καταστροφή για το ποδόσφαιρο το ότι πρέπει να περιμένουμε μετά την 1η Μαρτίου για να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Δεν μπορούμε να επικυρώσουμε τη βαθμολογία. Οι ημερομηνίες είναι πιεστικές, λόγω διεξαγωγής του Euro, καθώς οι διεθνείς παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν ισχυρές νομικές κυρώσεις, λόγω του τηλεοπτικού συμβολαίου της Nova, αφού υποχρεωτικά, όσο διαρκεί η διαδικασία, δεν θα έχουμε πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν, επειδή υπάρχει ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης, η ποινή είναι υποβιβασμός. Η κύρωση θα ανατρέχει στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου, επομένως όλοι οι αγώνες της Ξάνθης θα μηδενίσουν ή θα πάρουν πίσω τους βαθμούς οι ομάδες.

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης | Τι καταγγέλλει ο Ολυμπιακός

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης, ο υποβιβασμός είναι το ελάχιστο της ποινής, ενώ προβλέπεται ακόμη και… εξαφάνιση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η τροπολογία είναι νόμος του κράτους και αν εφαρμοστεί παρεμβαίνει στα καταστατικά των FIFA και UEFA, άρα υπάρχει κίνδυνος Grexit. Σχετικά με την τροπολογία, μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς, οι οποίες μπορεί να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχουμε το οξύμωρο να δίνεται αναβολή λόγω της προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο, όμως εξαιτίας αυτής οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με αποβολή από το πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το Άρθρο 35 του ΚΑΠ».

Τι καταγγέλλει ο Ολυμπιακός

πως αναμενόταν οι «ερυθρόλευκοι» μέσω του νομικού τους επιτελείου θα προχωρήσουν άμεσα σε καταγγελία κατά των ασπρόμαυρων και των ακριτών για την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια κατά του κύρους της ΕΕΑ και του πορίσματός τους για υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Οι Πειραιώτες κάνουν την καταγγελία στο Δ.Σ. της Διοργανώτριας Αρχής και την Λίγκα καθώς σε μία τέτοια περίπτωση προβλέπεται αποβολή από το πρωτάθλημα μέχρι να αποσύρουν οι ομάδες τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια. Ο Ολυμπιακός θα εμμείνει σε αυτό και μάλιστα ετοιμάζει και σειρά άλλων ενεργειών.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...