Αντιμετώπιση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης με τη Σουηδική χειροπρακτική μέθοδο Ackermann.

#φυσικοθεραπεία από τον Αθανασιάδη Δημήτρη

Η χειροπρακτική είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται εδώ και 2.000 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη θεραπεία και την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη. Ο Ιπποκράτης στο βιβλίο του “Περί κλειδώσεων” ήταν ο πρώτος που έδωσε έναν ορισμό στη χειροπρακτική και ονόμασε τη σπονδυλική στήλη το κέντρο της συνολικής υγείας του σώματος.

Σήμερα είναι θεραπεία εκλογής για την ανακούφιση και την αποκατάσταση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών, όπως:

  • οσφυαλγία,
  • ισχιαλγία,
  • δισκοπάθεια,
  • πρωτοπαθής πονοκέφαλος – ημικρανία,
  • σκολίωση – κύφωση,
  • διαταραχές άνω και κάτω άκρων, κ.α.

Ακολουθώντας μια ακριβή αξιολόγηση (ιστορικό, ψηλάφηση, ακτινολογία κ.α.) μπορούν να ανιχνευθούν “μπλοκαρίσματα” και να αποκατασταθούν χρησιμοποιώντας επιλεγμένες και ήπιες τεχνικές. Είναι πλέον γνωστό πως οι οκτώ στους δέκα ασθενείς με πόνο στην πλάτη έχουν αναπτύξει κακή σκελετική ευθυγράμμιση. Μέσω της μεθόδου προσφέρεται ανάταξη της σπονδυλικής στήλης, ξεκινώντας από τη λεκάνη έως τον αυχένα και μετά, στα άκρα.

Έτσι, ο φυσικός μηχανισμός αυτό-ίασης στο σώμα τίθεται σε λειτουργία ξανά. Συγκεκριμένα, το Ackermann College of Chiropractic ιδρύθηκε το 1974 από τον Dr. WP Ackermann, στη Στοκχόλμη. Η μέθοδος χειροπρακτικής του Dr Ackermann εφαρμόζεται από 4500 θεραπευτές σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητά της σε χιλιάδες ασθενείς. Σήμερα, ο γιός του, Dr. Paul W. Ackermann, καθηγητής Ορθοπαιδικής χειρουργικής ηγείται του Ackermann College.

Το κολλέγιο δημιουργήθηκε για να διαδώσει τη σύγχρονη αντίληψη στην επιστήμη εφαρμοσμένης χειροπρακτικής (βασισμένη στην έρευνα και την κλινική εφαρμογή). Η μέθοδος του Dr. Ackermann διδάσκεται ως μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κλινική πράξη για επιστήμονες που έχουν τη γνώση ανατομίας και φυσιολογίας, όπως γιατροί και φυσικοθεραπευτές.

Αντιμετώπιση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης με τη Σουηδική χειροπρακτική μέθοδο Ackermann.

Η μέθοδος Ackermann προσφέρει αποκατάσταση από μυοσκελετικούς πόνους και παθήσεις. Βοηθά ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται σε παιδιά οπότε μία λειτουργική διαταραχή δεν διαιωνίζεται. Με την μέθοδο Ackermann γίνεται κλινική εξέταση, ψηλάφηση και διαγνωστικά τεστ σε σχέση με την οσφυϊκή, θωρακική και αυχενική μοίρα καθώς και για τις περιφερικές αρθρώσεις. Με την μέθοδο Ackermann έχουμε ολιστική θεραπεία και ο ασθενής ολοκληρώνει τη συνεδρία του ανακουφισμένος.

Η μέθοδος δομικής οστεοπαθητικής και ήπιας χειροπρακτικής συστήνεται από όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες που υπάρχουν διεθνώς ως πρώτη γραμμή θεραπείας για την αντιμετώπιση επώδυνων μυοσκελετικών παθήσεων.

Αντιμετώπιση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης με τη Σουηδική χειροπρακτική μέθοδο Ackermann.

Αθανασιάδης Δημήτρης Msc, PT

Φυσικοθεραπευτήριο ”Physio δρῶ” | Μητροπόλεως 8Β | Τ. 2511 104148 & 6973 252265

Επισκεφθείτε τo Facebook page του κ. Αθανασιάδη κάνωντας click ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...