Απλές από το Α-Ω συμβουλές για τα κατοικίδια….

#Κατοικίδια από τον Στάθη Συμεωνίδη

Απλές από το Α-Ω συμβουλές για τα κατοικίδια….

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο πρώτα από όλα θα πρέπει να βρείτε ποιο σας ταιριάζει λαμβάνοντας υπόψη την προσωπικότητα σας, τον τρόπο ζωής σας, τον χώρο που διαβρώνεται, την οικογενειακή σας κατάσταση. Όλα τα σκυλιά δε μας ταιριάζουν, αλλά και πάντα υπάρχει ένα που μας ταιριάζει.

Βλέπετε ένα τραυματισμένο ζώο στο δρόμο, μην το αφήνετε αβοήθητο. Το πρώτο πράγμα είναι να τηλεφωνήσετε σε έναν κτηνίατρο. Επόμενο βήμα η ασφαλής μεταφορά του ζώου.

Γάτες: Ανεξάρτητες από τη φύση τους, τους αρέσει ο χώρος τους που διαβιούν και σας «επιτρέπουν» να τις συντροφεύετε, αλλά και να τις αφήνετε στην ησυχία τους.

Διατροφή : Όταν δύο γλυκά ματάκια κάθονται στα πόδια του τραπεζιού σας και «ικετεύουν» για λίγη τροφή, μην ξεχνάτε ότι δεν ανήκουν στο πεινασμένο αδέσποτο της γειτονιάς σας, αλλά στον εξαιρετικά λαίμαργο «ζήτουλα» σκύλο σας, ΜΗΝ υποχωρείτε.

Εμβόλια γίνονται στους σκύλους και τις γάτες γιατί με τον τρόπο αυτό,προστατεύονται από ιογενή νοσήματα  που είναι επικίνδυνα για την υγεία τους (και μόνο). Η λύσσα που ενδιαφέρει και τον άνθρωπο έκανε επανεμφάνιση αλλά έχει περιοριστεί και πάλι με τους συστηματικούς εμβολιασμούς των αλεπούδων.

Ζωοφιλικά σωματεία, μεγάλη προσφορά στο θέμα των αδέσποτων αλλά η κόπωση πλέον είναι εμφανής λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας

Η εκπαίδευση τους (σκύλων και γάτων) είναι εύκολη σε όλα τα
ζητήματα (τουαλέτα, υπακοή),  η εκπαίδευση σας λίγο δυσκολότερη για να μπορείτε να συμβιώνεται μαζί τους αρμονικά.

Θα «θυσιάσετε» μερικές στιγμές ξεκούρασης για να βγάλετε βόλτα τον σκυλάκο σας ,όμως τα αποτελέσματα (στην υγεία σας σωματική και ψυχική) είναι ανεκτίμητα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε στο θέμα της στείρωσης. Έχει μόνο πλεονεκτήματα για την υγεία του ζώου.

Καρότα και άλλα λαχανικά, όταν καταναλώνονται άπλυτα, αποτελούν τον κύριο λόγο για να μεταδοθεί ο εχινόκοκκος και η τοξοπλάσμωση στον άνθρωπο.

Λεϊσμανίαση ένα νόσημα, ένα τεράστιο πρόβλημα για τους σκύλους. Πλέον είναι εμφανή τα αποτελέσματα από τους εμβολιασμούς, ενώ κάθε χρόνο μαθαίνουμε και κάτι ακόμη για τη θεραπεία και την πρόληψη.

Μην μαλώνετε το κουτάβι σας αν δεν το πιάσετε τη στιγμή που κάνει τη ζημιά, δεν θα καταλάβει γιατί φωνάζετε (και θα θεωρήσει ότι το μαλώνετε χωρίς λόγο).

Να ξέρετε ότι όταν αρχίσει να γερνά, θα πρέπει να προσέχετε την
διατροφή του και να του κάνετε ετήσιους ελέγχους της υγείας του.

Ξέρατε ότι τα σκυλιά που βοηθούν ανάπηρους ανθρώπους εκπαιδεύονται για 3 τουλάχιστον  χρόνια; Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους……. !!!

Όταν ταξιδεύετε ο σκύλος και η γάτα σας θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στο ειδικό κλουβί μεταφοράς για λόγους ασφαλείας. Επίσης, για ένα ταξίδι στο εξωτερικό πρέπει να φροντίσετε για το διαβατήριο τους, την ηλεκτρονική σήμανση και τα εμβόλια τους.

Προληπτικοί αιματολογικοί έλεγχοι, έχει αποδειχθεί πόσο χρήσιμοι είναι. Μια φορά τον χρόνο είναι απαραίτητοι.

Ρωτήστε τα ξενοδοχεία που θα πάτε διακοπές, αν δέχονται σκύλους. Κάντε μαζί του διακοπές! Ή βρείτε ένα καλό ξενοδοχείο σκύλων και γάτων (με νόμιμη άδεια) για να τον φιλοξενήσει, στις δύσκολες, για αυτόν, μέρες του χωρισμού.

Συμβουλευτείτε για όποια απορία έχετε, τους κτηνιάτρους. Σπούδασαν το αντικείμενο και το γνωρίζουν πολύπλευρα και σε βάθος.

Τα παιδιά αποκτούν ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα όταν
συμβιώνουν από την αρχή της ζωής τους με ένα κατοικίδιο. Επίσης, μαθαίνουν να γίνονται υπεύθυνα, να σέβονται τους αδύναμους και την αξία της συμβίωσης με ένα ζώο.

Υπάρχουν στην αγορά αποτελεσματικότατα κτηνιατρικά φάρμακα για την πρόληψη και τη θεραπεία, σχεδόν όλων, των ασθενειών των ζώων.

Φαρμακείο με απαραίτητα φάρμακα και υλικά, μαζί με στοιχειώδεις γνώσεις πρώτων βοηθειών είναι πάντα χρήσιμα για μας και  τους τετράποδους φίλους μας.  

Χαρείτε μαζί του τη φύση και τη θάλασσα.

Ψάρια, ινδικά χοιρίδια, κουνέλια οι άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Ως εδώ συνοπτικά ! Υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορούν να λεχθούν.

Μπορεί μια έρευνα στο διαδίκτυο να βοηθήσει (καλό φιλτράρισμα των πηγών και διασταύρωση των πληροφοριών γιατί υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση)

Καλή, υγιή και μακροχρόνια συμβίωση!

Απλές από το Α-Ω συμβουλές για τα κατοικίδια….

Γαλλικής Δημοκρατίας 29

Τηλ. 251 083 5135

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://symeonidisvet.gr

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Λίγο πιο ελαστικά φαίνεται ότι θα είναι από το Πάσχα που περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν...

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...