Αποκάλυψη Γάλλου γιατρού: Ο πρώτος ασθενής εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο

Επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο ιός έφθασε στη Γαλλία λίγο μετά τα Χριστούγεννα ο δρ, Ιβ Κοέν δημιουργώντας σάλο στην Γαλλία.

Γάλλος γιατρός, μιλώντας σε εκπομπή του BFMTV, ισχυρίστηκε ότι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο, εβδομάδες προτού καταγραφεί επίσημα το πρώτο κρούσμα. Ο δρ. Ιβ Κοέν, επικεφαλής της μονάδας ανάνηψης σε πολλά νοσοκομεία στο Ιλ ντε Φρανς, στο Παρίσι, είπε ότι το νέο δείγμα από τεστ ασθενούς επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο ιός έφθασε στη Γαλλία λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Η ομάδα του επανέλεγξε τα αρνητικά τεστ για τον κορονοϊό και τη γρίπη σε 24 ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά συμπτώματα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όπως είπε ο γιατρός στην τηλεοπτική του συνέντευξη. Ένας άνδρας, που έκτοτε έχει αναρρώσει, ταυτοποιήθηκε ως ο ασθενής 0, αλλά ο δρ. Κοέν είπε ότι ο ασθενής αυτός εξεπλάγη ότι ήταν φορέας, καθώς δεν κατάλαβε πώς είχε κολλήσει τον ιό.

Είπε: “Από τους 24 ασθενείς, είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα σε κορονοϊό στις 27 Δεκεμβρίου όταν ήταν στο νοσοκομείο μαζί μας”. Σύμφωνα με τη Metro, ο γιατρός τόνισε ότι η ομάδα του επανέλαβε τα τεστ για να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα.

Αν ισχύει ο ισχυρισμός του γιατρού, αυτό σημαίνει ότι το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία κατεγράφη έναν μήνα νωρίτερα απ’ ό,τι νόμιζαν όλοι αρχικά. Ο δρ. Κοέν ζητεί την επανεξέταση των αρνητικών τεστ που έγιναν εκείνη την εποχή και ανέφερε τη συγκεκριμένη περίπτωση στις περιφερειακές υγειονομικές Αρχές.

Η δήλωση αυτή έρχεται, ενώ η Γαλλία ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να άρει το “λουκέτο” στη χώρα στις 11 Μαΐου όταν τα παιδιά θα αρχίσουν σταδιακά να επιστρέφουν στα σχολεία και κάποιες επιχειρήσεις θα επιτραπεί να ξανανοίξουν.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

Ετικέτες:

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...