Χαρδαλιάς: Μπλόκα σε δρόμους και λιμάνια | απαγόρευση μεταφοράς κατ’ οίκον του Αγίου Φωτός

Από σήμερα στις 6 το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε ελέγχους ενόψει της εξόδου του Πάσχα. Μπλόκα και έλεγχοι στα διόδια, στα αεροδρόμια, στους εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους εξόδου και στα λιμάνια. Το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει στα 300 ευρώ, ενώ γίνεται και αφαίρεση διπλώματος για 60 ημέρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς η ανάγκη να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τα χωριά και τα νησιά μας μας επιβάλλει να προχωρήσουμε σε νέες αποφάσεις. Έτσι εδώ και λίγα λεπτά και από τις 6 το απόγευμα σε όλα τα διόδια και σε όλους τους περιφερειακούς δρόμους θα υπάρχουν μπλόκα σε όλα τα ΙΧ σε 24ωρη βάση.

Παράλληλα το Λιμενικό θα κάνει ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς και σε όλα τα λιμάνια, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα αεροδρόμια.

Οι κάτοικοι των μικρών νησιών θα μπορούν να πηγαίνουν στα μεγαλύτερα για να κάνουν εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά π.χ ο κάτοικος της Σύμης θα μπορεί να πάει στην Ρόδο, ο κάτοικος του Αγίου Ευστρατίου στην Λήμνο. Δεν θα μπορεί να γίνει το αντίθετο όμως π.χ. ο κάτοικος της Ρόδου να πάει στην Σύμη ή στην Χάλκη.

Όσον αφορά την μεταφορά κατ’ οίκον του Αγίου Φωτός

Μετά και την προσπάθεια αρκετών Δήμων της χώρας να μεταφερθεί το Άγιο Φως κατ’ οίκον ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί η κατ’ οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός από τους κατά τόπους δήμους. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, είχε ανακοίνωσε εχθές ότι τη μεταφορά του Αναστάσιμου Φωτός στις πολυκατοικίες του δήμου από κλιμάκιο της δημοτικής διοίκησης.

Στόχος της ενέργειας, ήταν σύμφωνα με τον ίδιο, να αποτελεί η μεταφορά ενίσχυση του αγώνα που δίνουν οι πολίτες για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Φρένο» στις πρωτοβουλίες διάφορων δήμων ανά την Ελλάδα για την κατ’ οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός έβαλε όμως ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού στην χώρα μας.

Νωρίτερα, κάθετα αντίθετος σε μία τέτοια εξέλιξη εμφανίστηκε και ο Περιφερειάρχης Αττιτκής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστάται και αντίκειται στο πνεύμα των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Φωτογραφία αρχείου: Intime News

karol

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...