Διευθυντής Hermes «Η Ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσµια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωµένο µας συνδέεται µε το πεπρωµένο της Ελλάδας»

«Η Ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσµια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωµένο µας συνδέεται µε το πεπρωµένο της Ελλάδας», λέει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès, υπογραµµίζοντας την επιθυµία του Οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας μέσα από ένα επετειακό μαντήλι που το σχεδίασε ο Ηλίας Καφούρος.

«Βλέπω το µαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιµαντέρ, σαν µια ιστορία τυπωµένη σε µετάξι», προσθέτει ο Pierre. Ο σχεδιασµός του μαντηλιού, τοποθετεί τα γράµµατα της λέξης «ελευθερία» µέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Σπίτια σκαρφαλωµένα σε βουνοπλαγιές, καµπαναριά, αρχαία περιστύλια, γέφυρες και ευωδιαστές βεράντες που φωλιάζουν µέσα σε καταπράσινα τοπία.

Ας σημειωθεί ότι ο Pierre-Alexis Dumas, αν σας παραξένεψε το επώνυμό του έχει Ελληνικό αίμα καθώς είναι, είναι γιός της ελληνίδας σχεδιάστριας Rena Dumas (1937-2009).

Το μάτι που κοιτά στο μέλλον και προστατεύει

Στο κέντρο, το γράµµα «θήτα» δεσπόζει πάνω από µια λίµνη και παίρνει τη µορφή ενός γαλάζιου µατιού, το οποίο κατά την ελληνική παράδοση αποτρέπει την κακή τύχη. Εδώ, συµβολίζει τον τρόπο που οι σύγχρονοι ‘Ελληνες έχουν ασπαστεί την πολιτιστική, την κοινωνική και την ανθρωπιστική κληρονοµιά, µε το βλέµµα τους σταθερά στραµµένο προς το µέλλον. Αυτό το ιδιαίτερο µαντίλι ξεχωρίζει για τα µοναδικά του στοιχεία, αφού συνδυάζει ένα εξαίρετο σχέδιο µε µοναδικούς χρωµατισµούς. Ο Ηλίας Καφούρος εξηγεί ότι ο σχεδιασµός λειτουργεί ως στοχασµός γύρω απο την έννοια της ελευθερίας, την οποία συχνά θεωρούµε δεδοµένη, καθώς και την πραγµατική ουσία της ανεξαρτησίας στον σηµερινό κόσµο.

Από τότε που δηµιουργήθηκε το πρώτο µεταξωτό µαντίλι της Hermès το 1937, η δηµιουργία και η εξαιρετική τεχνογνωσία βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των συλλογών της από µετάξι. Η Hermès γιορτάζει την παράδοση της στην αφήγηση ιστοριών και συνεργάζεται µε καλλιτέχνες που επινοούν εικονογραφήσεις και τις ερµηνεύουν µε τη γλώσσα του µεταξιού, εµπλουτίζοντας συνεχώς το αφηγηµατικό σύµπαν του Οίκου. Το µαντίλι θα κυκλοφορήσει σε περιορισµένη έκδοση και θα είναι διαθέσιµο στο κατάστηµα της Hermès στην Αθήνα από τις 26 Μαρτίου 2021.

Έχει εξαιρετική σημασία επίσης το γεγονός ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις αυτών τα μαντηλιών θα δοθεί στο Γενικό Νοσοκοµείο Νοσηµάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία»

Δείτε το μαντήλι

Διευθυντής Hermes «Η Ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσµια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωµένο µας συνδέεται µε το πεπρωµένο της Ελλάδας»


Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...