Δημιουργήστε βιοαέριο από τα καθημερινά σας απόβλητα

Στην καθημερινότητά μας «παράγουμε» μια αρκετά σημαντική ποσότητα αποβλήτων. Υπάρχουν τεχνολογικές προτάσεις ώστε να μην καταλήγουν στη χωματερή. Σας παρουσιάζουμε μία από αυτές που μας κίνησε το ενδιαφέρον. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει καλύτερη εφαρμογή σε αγροτικές περιοχές ή κατοικίες όπου διαθέτουν έναν σχετικά μεγάλο κήπο. Επειδή όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στις πόλεις, όπου δεν είναι δυνατή η τοποθέτησή του λόγω μη ύπαρξης αποδεκτών κήπων, θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε μία ολιστική προσέγγιση του συστήματος. Δηλαδή θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δημοτικοί χώροι όπου θα κατέληγαν τα συγκεκριμμένα απορρίματα μετά από τη συγκομιδή τους από συγκεκριμένους χώρους όπου θα έχει τοποθετήσει ο δήμος. 

Το θετικό στοιχείο του HomeBiogas βρίσκεται στο ότι λειτουργεί αυτόνομα. Τα βακτήρια αναλύουν τα οργανικά απόβλητα σε μια φυσική διαδικασία και το HomeBiogas τα αποθηκεύει και στη συνέχεια αξιοποιεί την ενέργεια που δημιουργείται για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Δημιουργήστε βιοαέριο από τα καθημερινά σας απόβλητα

Επιλέξτε μια τέλεια τοποθεσία 

Το HomeBiogas πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα ηλιόλουστο σημείο της αυλής που πρέπει να απέχει έως 20 μέτρα από την κουζίνα. Επειδή τα βακτήρια ευδοκιμούν στη ζεστασιά η τοποθεσία είναι σημαντική. 

Το HomeBiogas έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οποιοσδήποτε να μπορεί να το συναρμολογήσει εύκολα. Δεν απαιτείται επαγγελματίας ή τεχνικός. 1-2 ώρες με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας είναι αρκετές για να ολοκληρωθεί η δουλειά. 

Εφάπαξ ενεργοποίηση 

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το HomeBiogas χρησιμοποιώντας 100 λίτρα κοπριάς από μία κοντινή φάρμα ή αγρόκτημά. Είναι μια μοναδική διαδικασία για να ενεργοποιηθούν τα βακτήρια στον χωνευτή του συστήματος.Μόλις ενεργοποιηθεί το σύστημα και υπάρχει μια υγιή αποικία βακτηριδίων που αναπτύσσονται στο χωνευτήριο, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει το σύστημα να «δέχεται» τα απορρίμματα τροφίμων ή / και τα ζωικά απορρίμματα. Δημιουργεί έως και 2 ώρες αερίου μαγειρέματος και λιπάσματος καθημερινά.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...