Δύο νέοι Έλληνες Πιανίστες στο δημοτικό ωδείο Καβάλας

την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, ώρα 20.00, Αίθουσα Γιάννη Παπαϊωάννου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί δύο νέους ταλαντούχους πιανίστες σε δύο ξεχωριστά ρεσιτάλ στην αίθουσα Γιάννη Παπαϊωάννου. Η Δέσποινα Μανιαδάκη και ο Δημήτρης Φαρμάκης, θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο απαιτητικά και δημοφιλή έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου όπως τη Σονάτα έργο 53 «Waldstein» του L. V. Beethoven και τα Andante Spianato and Grande Polonaise Brillante, έργο 22 και Σπουδή έργο 10, αρ.12, «Επαναστατική» τουF. Chopin, ενώ η Σονάτα αρ. 2, έργο 14 του Ρώσου συνθέτη S. Prokofiev θα δώσει ξεχωριστή αίσθηση στη συναυλία.

Η Δέσποινα Μανιαδάκη

γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Το 2018 απέκτησε δίπλωμα πιάνου (άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο, τάξη Ν. Γκουντούμη). Έχει αποσπάσει βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους D. Várjon, Δ. Ευνουχίδου, L. Boyadzieva, Σ. Θωμόπουλο, Ι. Ποταμούση κ.ά. Το 2019 συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου στη Γαλλία (Musicalta) και τη Γερμανία (Hochschule für Musik Franz Liszt) με την υποτροφία SideBySide. Σήμερα βρίσκεται στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ωδείου Αθηνών (τάξη Θ. Τζοβανάκη). Παράλληλα, σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Δύο νέοι Έλληνες Πιανίστες στο δημοτικό ωδείο Καβάλας

Ο Δημήτρης Φαρμάκης

γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Είναι διπλωματούχος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών (Α’ βραβείο και χρυσό μετάλλιο) και της Ακαδημίας ScholaCantorum στο Παρίσι («Άριστα Παμψηφεί»), με δασκάλα την διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό, Αγάθη Λεϊμονή. Έχει κατακτήσει πολλά βραβεία σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 3ο Πρόγραμμα ΕΡΤ). Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις ορχήστρες: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Sinfonietta Αθηνών.

Δύο νέοι Έλληνες Πιανίστες στο δημοτικό ωδείο Καβάλας

Η συναυλία των δύο πιανιστών αποτελεί τη πρώτη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και έπεται πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Έχουμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το παρελθόν του,...