Έφυγε από την ζωή ο σταρ του Hollywood Ίρφαν Χαν σε ηλικία 53 ετών

Το BBC μετέδωσε πριν λίγη ώρα τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού Ίρφαν Χαν σε ηλικία μόλις 53 ετών. Ο Χαν πέθανε στο νοσοκομείο στο Μουμπάι της Ινδίας, επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του.
Το 2018 ο Χαν μοιράστηκε στο Twitter με όλο τον κόσμο την ασθένεια του καθώς είχε διαγνωσθεί με ενδοκρινικό κακοήθη όγκο. Λίγο καιρό αργότερα υποβλήθηκε σε θεραπεία σε νοσοκομείο του Λονδίνου, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ποιος ήταν ο Ίρφαν Χαν

Ο Ίρφαν Χαν (Irrfan Khan), γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1967 ήταν Ινδικής καταγωγής ηθοποιός, γνωστός για το έργο του κυρίως στον κινηματογράφο Χίντι, καθώς και για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε βρετανικές ταινίες και το Χόλιγουντ. Στην καριέρα που ξεκίνησε το 1985 έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από πενήντα ταινίες, ενώ ο Χαν είχε λάβει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός Εθνικού Βραβείου Κινηματογράφου και Βραβείων Κινηματογράφου σε τέσσερις κατηγορίες.

Οι κριτικοί του κινηματογράφου, τον θεωρούν ως έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς στον ινδικό και στον παγκόσμιο κινηματογράφο για την ευέλικτη και φυσική του δράση. Το 2011, του απονεμήθηκε το Padma Shri, η τέταρτη υψηλότερη πολιτική τιμή της Ινδίας για τη συμβολή του στον τομέα των τεχνών.

Έφυγε από την ζωή ο σταρ του Hollywood Ίρφαν Χαν σε ηλικία 53 ετών

Έκανε το ντεμπούτο του στην οθόνη με την υποψηφιότητα για το Όσκαρ Salaam Bombay! Ακολούθησε μια σειρά ρόλων σε ταινίες που δεν κατάφεραν να προωθήσουν την καριέρα του. Το επιτυχημένο δράμα Life in a … Metro (2007) ήταν σημείο καμπής στην καριέρα του Χαν, κερδίζοντας επαίνους και πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Filmfare για τον Καλύτερο Ηθοποιό. Έφτασε στο προσκήνιο με την απεικόνιση του Paan Singh Tomar στο φημισμένο βιογραφικό αθλητικό δράμα Paan Singh Tomar (2011), το οποίο του κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Κινηματογράφου για τον Καλύτερο Ηθοποιό και ένα Βραβείο Κριτικών Κινηματογράφου για τον Καλύτερο Ηθοποιό. Η ερμηνεία του στο ρομαντικό βραβείο BAFTA The Lunchbox (2013) του έδωσε παγκόσμια αναγνώριση από τους κριτικούς και το κοινό.

Ο Χαν συνέχισε να εμφανίζεται στις εμπορικά και κριτικά επιτυχημένες ταινίες Haider (2014), Gunday (2014), Piku (2015) και Talvar (2015). Η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία του στα Χίντι ήρθε με το κριτικά γνωστό κωμικό δράμα Χίντι Μέσο (2017), το οποίο έγινε επιτυχημένη επιτυχία στην Ινδία και την Κίνα, που κατατάσσεται μεταξύ των ινδικών ταινιών με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Χαν εργάστηκε σε πολλά διεθνή έργα όπως το The Warrior (2001), το The Namesake (2006), το Darjeeling Limited (2007), η βραβευμένη με την ακαδημία ταινία Slumdog Millionaire (2008), Νέα Υόρκη, I Love You (2009) , The Amazing Spider-Man (2012), Life of Pi (2012), Jurassic World (2015) και Inferno (2016).

με πληροφορίες από το Wikipedia

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Έχουμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το παρελθόν του,...