Έγινε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στο θέατρο

Οι καταγγελίες στον ΣΕΗ είναι συνεχείς και αφορούν πολλά και γνώστα πρόσωπα του θεάτρου. Μέχρι στιγμής όλες οι επώνυμες καταγγελίες ήταν αποκλειστικά στον Σύνδεσμο Ελλήνων Ηθοποιόν όμως σήμερα έγινε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στο θέατρο.

Η μύνηση κατατέθηκε σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη από το χώρο του θεάτρου. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν αρχίζει πλέον επίσημα η έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές για όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα και έχουν συνταράξει τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο.

Σύμφωνα με το newsit λοιπόν το πρόσωπο που προχώρησε στην υποβολή της μήνυσης καταγγέλλει ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από τον μηνυόμενο ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ο μηνυτής φέρεται ότι δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Πλέον, αρχίζει η διερεύνηση της υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές.

Ήδη ο εισαγγελέας μελετά τη μήνυση και πρόκειται να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες της εισαγγελίας.

Περιμένει τον εισαγγελέα ο Νίκος Σ. 

Ο ηθοποιός Νίκος Σ., που μέσα στο Σαββατοκύριακο συγκλόνισε με τη συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε την άγρια σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα 19 του χρόνια (το 2005), περιμένει την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα. Αν δεν υπάρξει αυτή τότε προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του. 

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη, επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα.” και συνέχισε λέγοντας πως “Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεση της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις”

Την ίδια στιγμή, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 35χρόνου Γιάννης Βλάχος, τονίζει πως εάν δεν κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, τότε, θα καταφύγουν οι ίδιοι, προσθέτοντας πως “αυτή τη στιγμή προέχει να επιδείξει η δικαιοσύνη ανάλογα, αντίστοιχα αντανακλαστικά με αυτά που έχει επιδείξει και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, οι οποίες όλες είναι ευρύτατου κοινωνικού ενδιαφέροντος“.

Επίσης, ο κ. Βλάχος επισήμανε πως ο εντολέας του θα καταγγείλει αυτά που έχει υποστεί ο ίδιος και δε θα αναφερθεί σε κανένα άλλο πρόσωπο, παρά μόνο στον ίδιο και σε αυτά που υπέστη ο ίδιος. Μάλιστα, ο 35χρόνος είναι έτοιμος να κατονομάσει το γνωστό σκηνοθέτη στις εισαγγελικές αρχές.

Φωτογραφία αρχείου: Intime News / Καπάνταης Νίκος

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...