Είσαι εκτός σπιτιού χωρίς λόγο | 2πλο πρόστιμο από Μεγάλο Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε την επέκταση του διπλασιασμού του προστίμου των 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις τις επόμενες τρεις μέρες. Σαρωτικοί έλεγχοι για τον “λόγο μετακίνησης Β4 που είναι βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι παραβάτες “θα πληρώνουν πρόστιμο 300 ευρώ και θα αφαιρούνται οι πινακίδες τους, σε περίπτωση που εντοπιστούν να κάνουν άσκοπες μετακινήσεις“.

Επίσης, θα ελέγχεται εξονυχιστικά ο λόγος μετακίνησης Β4, βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες, ως προς το μέρος προορισμού, με τους παραβάτες να επιβαρύνονται με πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων.

Οι ανακοινώσεις

“Από το Μεγάλο Σάββατο και ως τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα το μέτρο του προστίμου των 300 ευρώ (διπλασιασμός των 150) και αφαίρεσης πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση” είπε συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς.

“Ένας στους δέκα συμπολίτες μας δηλώνει εμμέσως ή και σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Λες και ο ιός δεν υπάρχει περίπτωση να φθάσει σε αυτούς ή σε όσους έρθουν σε επαφή. Η επέκταση των μέτρων γίνεται προληπτικά για την προστασία όλων” είπε χαρακτηριστικά αιτιολογώντας την απόφαση.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε.

Ολα μεν πάνε καλά όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε για τις φορολογικές δηλώσεις: “Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται. Η ημερομηνίας λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε”.

φωτογραφία: αρχείο Intime News | με πληροφορίες από το news247.gr

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...