Έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης

«Προτροπή και παράκληση» προς όλους τους πολίτες απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, προκειμένου να συνδράμουν οικονομικά την προσπάθεια που ξεκίνησε για την προμήθεια υγειονομικού και προστατευτικού υλικού για τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.

Με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας γνωστοποιεί ότι έχει ανοίξει ειδικό τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ: GR55 0172 2450 0052 4509 9314 908), που διαχειρίζεται το διοικητικό συμβούλιο και στον οποίο συγκεντρώνονται ποσά για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αναλώσιμων υλικών και προστατευτικών μέσων για τις ανάγκες του νοσοκομείου.

«Kάθε δυνατή βοήθεια που προσφέρεται αποτελεί ηχηρό μήνυμα σεβασμού, αλληλεγγύης και φιλοπατρίας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου- Πούγγουρα, επισημαίνοντας ότι «στόχος είναι η προμήθεια απαραίτητων μηχανημάτων και υγειονομικού προστατευτικού υλικού και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο κατά της εξάπλωσης της νέας πανδημίας Covid-19». Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει ανάγκη εξοπλισμού και διεύρυνσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Καβάλας ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών που θα έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Την πρωτοβουλία αυτή επικροτεί και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαιώνει ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα είναι απόλυτα έτοιμο και οργανωμένο, ωστόσο υπογραμμίζει ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο, το πρόβλημα είναι η αδυναμία παραγγελίας και προμήθειας υλικών και εξοπλισμού καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο εμπόριο και την ελεύθερη αγορά.

Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, με ανακοίνωσή του, θέτει ως πρώτο στόχο την αντοχή του νοσοκομείου και των πόρων του στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να πειθαρχήσουν στα μέτρα της κυβέρνησης. «Η μάχη με τον κορονοϊό θα είναι μαραθώνια. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουμε το νοσοκομείο καθώς κάθε μέρα που περνάει επικρατεί μια νέα κατάσταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, που τονίζει: «Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι πρέπει να συστρατευτούμε. Αιχμή του δόρατος το Νοσοκομείο».

με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ | Φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...