Ελλάδα | Πρωτιά στον καθαρισμό χεριών με σαπούνι

Πλένετε τα χέρια σας μόλις μπαίνετε στο σπίτι σας με σαπούνι; Είναι η πρώτη σας κίνηση; Και όμως αυτό δεν είναι αυτονόητο για τους περισσότερους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα του WIN / Gallup International, διεθνούς κύρους στον τομέα της έρευνας αγοράς και της δημοσκοπήσεως στην Ευρώπη, οι Έλληνες ανέφεραν ότι είναι ο λαός που αυτομάτως πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό κατά 85%, ενώ οι Ολλανδοί έχουν αυτή την συνήθεια με μόλις 50% ποσοστό..

Τα αποτελέσματα είναι έγκαιρα δεδομένης της εκδήλωσης του κορωναϊού, με το πλύσιμο των χεριών ένα από τα συνιστώμενα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Η Ελλάδα έχει αναφέρει μόνο 7 περιπτώσεις κοροναϊού μέχρι σήμερα, ενώ η Ιταλία έχει περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις. Είναι ενδιαφέρον ότι η δημοσκόπηση του 2015 αναφέρει ότι μόνο το 57% των Ιταλών συμφωνεί ότι πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό αυτόματα.

Η έρευνα ανέλυσε συνολικά 62.398 άτομα ανά τον κόσμο και διαπίστωσε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανά περιοχή. Όσοι από την Κίνα και την Ιαπωνία ήταν σαφώς λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν αυτόματα σαπούνι και νερό (23% και 30% αντίστοιχα), ενώ εκείνοι από τη Σαουδική Αραβία ήταν πιο πιθανό να πλύνουν τα χέρια με σαπούνι και νερό με την Τουρκία στο υψηλότερο ποσοστό 94%.

Ένας στους τρεις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο δεν πλένουν πάντα τα χέρια τους σωστά, αφού πήγαν στην τουαλέτα.

Μια παγκόσμια έρευνα από την WIN / Gallup International, δείχνει ότι το 65% των ερωτηθέντων σε 64 χώρες «συμφωνούν» ότι το πλύσιμο των χεριών τους με σαπούνι και νερό είναι αυτό που κάνουν αυτομάτως.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σε όλο τον κόσμο χάνονται κάθε χρόνο 440 εκατομμύρια σχολικές ημέρες λόγω ασθενειών που σχετίζονται με το νερό, και την υγιεινή (WHO / UNICEF 2013). Εκτιμάται ότι το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μόνο θα μπορούσε να εξοικονομήσει πάνω από 650.000 ζωές κάθε χρόνο (Greenland et al 2012).

Ο Jean-Marc Leger, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης WIN / Gallup, δήλωσε: “Εκτιμάται ότι το 35% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλείς εγκαταστάσεις μπάνιου και ότι ένας ανησυχητικά υψηλός αριθμός ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δεν πλένουν τα χέρια τους σαπούνι και νερό, είτε λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων είτε λόγω κακών συνηθειών. Είμαστε υπερήφανοι για την απελευθέρωση αυτής της μελέτης και για τη συμβολή στην ευαισθητοποίηση σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα οφέλη από το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι.

Πηγή: WIN/Gallup International

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...

Εικόνες από την 1η μέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας (φωτογραφίες)

To Lockdown μπορεί να μην είναι το τελευταίο. Το σχέδιο της κυβέρνησης που μπορεί να “ανοιγοκλείνει” την αγορά και τις επιχειρήσεις.

Τα σπουδαία… αργούν ακόμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το σχέδιο “ακορντεόν” της κυβέρνησης που μπορεί να φέρει lockdown…...

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...