Έλληνας γιατρός στην Νέα Υόρκη έχει «εφιάλτες» καθώς οι ασθενείς του πεθαίνουν μόνοι τους

Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους θανάτους από το COVID-19 από οποιοδήποτε άλλη χώρα, καθώς ο αριθμός των ασθενών που έχουν φύγει από την ζωή μόνο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι πάνω από 8.600.

Όπως μετάδωσε το Sky News ο Έλληνας γιατρός Σταύρος Κασαπίδης ήταν ο πρώτος σε όλη την Αμερική που είχε δηλώσει πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης της Νέας Υόρκης είναι μία “κόλαση…μία βιβλική καταστροφή”

και συνέχισε λέγοντας: “Είναι γεγονότα που σου ραγίζουν την καρδιά, ειδικά σε αυτή την κατάσταση που οι ασθενείς είναι μόνοι και πεθαίνουν μόνοι. Για παράδειγμα, είχα έναν ασθενή που γνωρίζω εδώ και 25 χρόνια. Ένας γλυκός κύριος. Πέθανε μόνος. Η οικογένειά του δεν μπορούσε καν να έρθει και να τον δει”.

Ο κ. Κασαπίδης συνεχίζει λέγοντας στο Sky News: “Έχω ζήσει κατάστάσεις που οι οικογένειες των ασθενών ψάχνουν για τους αγαπημένους τους που δυστυχώς είχαν ήδη πέθανει μια μέρα ή δύο μέρες και δεν μπορούσαν να μάθουν τι έχουν απογίνει. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση”.

Στην συνέχεια πρόσθεσε τις αλλαγές που έχει δεχθεί στην ψυχολογική του κατάσταση: “Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Προφανώς ανησυχώ για την οικογένειά μου, την κόρη μου, τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Ανησυχώ για την ψυχολογική μου κατάσταση μετά από όλο αυτό. Ξυπνάω από τους εφιάλτες μου στη μέση της νύχτας.” και συμπληρώνει πως “δεν έχετε ζήσει αυτά που ζω αυτές τις εβδομάδες, δεν μπορείτε να το καταλάβετε.. Δεν μπορείτε να καταλάβετε το πλήρες εύρος του τι συμβαίνει. Και είναι καλύτερα που δεν μπορείτε…”

“Κανείς δεν ήταν έτοιμος για αυτό. Όλοι προσπαθούν να τα ρίξουν στους πολιτικούς. Κανένας πολιτικός δεν ήταν έτοιμος γι ‘αυτό, κανείς σε όλο τον κόσμο δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό….” και καταλήγει: “Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε επειδή κάθε φορά που δεν θα βγούμε να πολεμίσουμε, κάθε φορά που πέσουμε, κάποιος συνάνθρωπός μας θα χάσει την ζωή του”.

πηγή: SkyNews

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...