Έλληνας ομογενής αστυνομικός δίνει μάχη για την ζωή του μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε στο Λας Βέγκας

Μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ η Αμερική φλέγεται και έχει βυθιστεί στο χάος. Αργά το βράδυ της Δευτέρας σε μία από τις διαδηλώσεις οι διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και μπουκάλια σε αστυνομικούς που ήταν τοποθετημένοι μπροστά από ένα κτήριο στο Λας Βέγκας. Καθώς οι αξιωματικοί προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν συλλήψεις, ένας ένοπλος που στάθηκε απέναντι στον δρόμο πυροβόλησε μία φορά, τραυματίζοντας σοβαρά τον αστυνομικό Shay Mikalonis, 29 ετών.

Ο ομογενής αστυνομικός παραμένει σοβαρά τραυματισμένος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της πόλης και υποστηρίζεται μηχανικά, δήλωσε ο Βοηθός Σερίφη της Κομητείας του Κλαρκ Κρις Τζόουνς. Ο φερόμενος σκοπευτής του, ο 20χρονος Edgar Samaniego, εντοπίστηκε από τις αρχές και συνελήφθει.

Οι άντρες της ασφάλειας που ερεύνησαν το περιστατικό μέσω βίντεο εντόπισαν τον Samaniego μέσω βίντεο. Συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα από αξιωματικούς της SWAT σε ένα κοντινό μοτέλ. Κρατήθηκε στο Κέντρο Κράτησης του Clark County για μια απόπειρα απόπειρας δολοφονίας. Έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο σήμερα.

«Αυτό που βλέπουμε δεν είναι ενδεικτικό της κοινότητας, τουλάχιστον τα τελευταία 27 χρόνια, ούτε μοιάζει με την κοινότητα που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της κομητείας Clark James Seebok για τις ολοένα και πιο βίαιες διαδηλώσεις στο Λας Βέγκας . Εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν και περισσότεροι από 25 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

«Τις τελευταίες ημέρες, αυτές οι διαμαρτυρίες ξεκινούν ειρηνικά, με όλες τις καλές προθέσεις για να προέλθουν σημαντικές αλλαγές» σχετικά με τις σχέσεις αστυνομικών-πολιτών σχέσεις, είπε.

Όμως, καθώς η νύχτα προχωράει οι συγκεντρώσεις πέρνουν άλλη τροπή.

Ο Seebok είπε ότι οι περισσότεροι διαδηλωτές ακολούθησαν το νόμο, αλλά μετά τη διάλυση, κάποιοι παραμένουν για να προκαλέσουν καταστροφές. Υπήρξαν περισσότερες από 300 συλλήψεις στις πρώτες τρεις ημέρες διαδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Δευτέρας.

«Αυτοί οι άνθρωποι σαφώς δεν είναι εδώ για ειρηνικούς σκοπούς», είπε ο Seebok για τους ανθρώπους αυτούς. «Είναι έτοιμοι να βλάψουν την κοινότητά μας, τις επιχειρήσεις μας και να προκαλέσουν βλάβη στους αξιωματικούς μας και στους ανθρώπους της περιοχής».

Ο Έλληνοαμερικάνος αξιωματικός του Λας Βέγκας δεν ήταν το μόνο μέλος της επιβολής του νόμου που πυροβολήθηκε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Floyd.

Τέσσερις αξιωματικοί του Σεντ Λούις που στέκονταν κοντά σε μια γραμμή διαμαρτυρίας δεν άκουσαν τίποτα, αλλά ξαφνικά ένιωσαν πόνο και συνειδητοποίησαν ότι πυροβολήθηκαν. Οι αξιωματικοί υπέστησαν τραυματισμούς από πυροβολισμούς στα άκρα τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σε ενημέρωση, ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαιντ Λούις Τζον Χέιντεν είπε ότι μερικές χιλιάδες διαδηλωτές είχαν διαμαρτυρηθεί ειρηνικά νωρίτερα την ημέρα, αλλά αργότερα μια ομάδα περίπου 200 ατόμων εμφανίστηκε με «καμία πρόθεσεις εντελώς επιθετικές».

Η ομάδα άρχισε να λεηλατεί και να ρίχνει αντικείμενα στην αστυνομία, είπε.

«Δόξα τω Θεώ ότι είναι ζωντανοί», είπε ο Χέιντεν, ο οποίος είναι μαύρος. «Μπορούμε να το κατανοήσουμε αυτό;»

Ας ελπίσουμε ότι ο ομογενής μας θα βγεί γρήγορα από τον κίνδυνο.

πηγή: las vegas sun | Φωτογραφία: Las Vegas Sun

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα “Super Flower Moon”

Καβάλα: νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις με άγνωστο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας αλλά και δρόμοι προς το θέατρο των Φιλίππων

Ένα μεγάλο οικοδόμημα, που το μέγεθός του το ανάγει στην κατηγορία των δημοσίων κτηρίων και για το οποίο μέχρι σήμερα...

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...