Επεισόδια στις Καστανιές – Μολότοφ από μετανάστες, δακρυγόνα από τους Τούρκους

Νέος γύρος σοβαρών επεισοδίων ξέσπασε αργά το απόγευμα κατά μήκος του φράκτη στις Καστανιές Έβρου, με μία ομάδα μεταναστών να πετάει βροχή φλεγόμενα ξύλα εναντίον των ελληνικών δυνάμεων, που απαντούν με χρήση χημικών, ενώ προσπαθούσαν διαρκώς να ρίξουν τον φράκτη.

Τους μετανάστες τους βοηθούν οι δυνάμεις των τουρκικών Αρχών που από την πλευρά τους πετούν δακρυγόνα προς την πλευρά των ελληνικών δυνάμεων, ενώ φέρονται να τους έχουν ανοίξει και έναν διάδρομο από τον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί μέχρι τον φράχτη.

Το μεσημέρι ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια με την ομάδα των μεταναστών να εφορμά με πέτρες εναντίον των ελληνικών δυνάμεων και τους Τούρκους να ρίχνουν επίσης δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά, οι ταραξίες που προσπάθησαν πολλές φορές να ρίξουν τον φράκτη, απωθήθηκαν με χρήση χημικών από τις ελληνικές δυνάμεις.

Μόλις έπεσε το σκοτάδι τα επεισόδια αυτά κλιμακώθηκαν με τους μετανάστες να βάζουν φωτιές κατά μήκος του φράκτη και να πετούν φλεγόμενα ξύλα, ενώ πλέον έχει μείνει μία μικρή ομάδα με μερικούς δεκάδες στο σημείο που συνεχίζουν να προκαλούν τις ελληνικές δυνάμεις πετώντας εναντίον τους πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι το 24ωρο μεταξύ 6 το πρωί της Τρίτης και 6 το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 20 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι 8 προερχόμενοι από τη Συρία, 6 από την Αίγυπτο, 3 από το Αφγανιστάν, 2 από το Μαρόκο και ένας υπήκοος Πακιστάν. Η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 919 περιπτώσεις.

Το 12ωρο μεταξύ 6 το πρωί και 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθη ένα άτομο. Η παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια αποτράπηκε σε 510 περιπτώσεις. Για την περίοδο από τις 6το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαρτίου έχουν συλληφθεί 348 άτομα και εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 44.353 περιπτώσεις.

πηγή | news247

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα “Super Flower Moon”

Καβάλα: νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις με άγνωστο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας αλλά και δρόμοι προς το θέατρο των Φιλίππων

Ένα μεγάλο οικοδόμημα, που το μέγεθός του το ανάγει στην κατηγορία των δημοσίων κτηρίων και για το οποίο μέχρι σήμερα...

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...