Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση
Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης

Άνοιξε η πλατφόρμα στις 5 Φεβρουαρίου για την υποβολή της αίτησης του  επιδόματος  των επιστημόνων, που αφορά την  καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ και θα παραμείνει ανοιχτή εώς την 15 Φεβρουαρίου 2021

Επίδομα Επιστημόνων - Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση
Η Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια ‘Α Τάξης Μαρία Δαλκίτση

Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ δικαιούχοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιστήμονες και πιο συγκεκριμένα οι  παρακάτω Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας:

6910: Νομικές Δραστηριότητες (και ασκούμενοι δικηγόροι)

7111: Αρχιτέκτονες

7112:Μηχανικοί και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών

8621: Γενικά ιατρικά επαγγέλματα

8622: Ειδικά ιατρικά επαγγέλματα

8623: Οδοντιατρικά επαγγέλματα 

7500: Κτηνίατροι

6920: Δραστηριότητες λογιστικής και παροχή φορολογικών συμβουλών

7022: Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης

Επιπλέον προϋποθέσεις

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες-επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως 31 Δεκεμβρίου 2016 για να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα πρέπει αφενός να εμφανίζουν μείωση του κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον 20% την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020, αφετέρου το οικογενειακό τους εισόδημα για το 2020  να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, κάτι που θα επαληθευθεί από τη φορολογική δήλωση του έτους, όταν υποβληθεί.

Για τους νέους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 δεν ισχύει το κριτήριο μείωσης του τζίρου. Το «κατώφλι» των 30.000 ευρώ για το οικογενειακό εισόδημα ισχύει κανονικά. Για τους ασκούμενους δικηγόρους που έχουν ασφαλιστεί μετά την 1.1.2017 δεν ισχύει κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Η αίτηση είναι απλή ,αρκεί να μπουν οι ενδιαφερόμενοι  με τους προσωπικούς τους  κωδικού taxisnet στην ιστοσελίδα: supportemployees.services.gov.gr και να επιλέξουν  το πεδίο αιτήσεις «οικονομικής ενίσχυσης επιστημόνων.»

Τα 400 ευρώ είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα έναντι χρεών Δημοσίου και τραπεζών και αναμένεται ότι οι πληρωμές θα γίνουν πολύ σύντομα, μέσα στο Μάρτιο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Μαρίας Δαλκίτση κάνοντας click ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...