Επικοινωνία Δένδια – Μπλίνκεν: Στο υψηλότερο σημείο οι διμερείς σχέσεις

Tηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους και στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο Twitter.

Στην συνέχεια ο υπουργός συνέχισε τις αναρτήσεις αναφέροντας: Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας. Ενημέρωσα τον Αμερικανό ομόλογό μου για την εμβάθυνση των σχέσεων (σ.σ. της Ελλάδας) με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, τόσο διμερώς όσο και σε πολυμερές πλαίσιο. Μίλησα επίσης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας και της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέροντας επίσης τις τουρκικές δράσεις.

Πηγή: Twitter

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...