Επικοινωνία Δένδια – Μπλίνκεν: Στο υψηλότερο σημείο οι διμερείς σχέσεις

Tηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους και στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο Twitter.

Στην συνέχεια ο υπουργός συνέχισε τις αναρτήσεις αναφέροντας: Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας. Ενημέρωσα τον Αμερικανό ομόλογό μου για την εμβάθυνση των σχέσεων (σ.σ. της Ελλάδας) με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, τόσο διμερώς όσο και σε πολυμερές πλαίσιο. Μίλησα επίσης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας και της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέροντας επίσης τις τουρκικές δράσεις.

Πηγή: Twitter

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...