Εποχή μνημονίου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι προβλέπει.

Τον πρόεδρο της UEFA και τον αντιπρόεδρο της FIFA υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης (15.02.2020) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και θέμα δεν ήταν άλλο από την υπογραφή μνημονίου για την αναδιωργάνωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα χαμόγελα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν (UEFA) και τον Γκρεγκ Κλαρκ (FIFA) περίσσευαν. Οι δυο απεσταλμένοι της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, και πριν πέσουν οι υπογραφές στο μνημόνιο για το ποδόσφαιρο, έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα λάβαρο.

Τι περιλαμβάνει το μνημόνιο

Το μνημόνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφει το πλαίσιο επί του οποίου θα επιχειρηθεί restart στο ελληνικό ποδόσφαιρο και περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες:

  • χειραγώγηση αγώνων
  • βία στα γήπεδα
  • διαιτησία
  • οργανωτικά θέματα

Έτσι, ο διάλογος και η συνεργασία της κυβέρνησης με τη FIFA και την UEFA θα συνεχιστεί και θα γίνουν αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας της ΕΠΟ.

Σ’ αυτό συνίσταται και η τεχνική βοήθεια που θα προσφέρουν οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες στην ΕΠΟ, ενώ η κυβέρνηση θα παρέχει πολιτική κάλυψη κυρίως μέσα από τη νομοθέτηση των αλλαγών που θα εισηγηθούν FIFA και UEFA.

Το ποδοσφαιρικό GREXIT παραμένει στον ορίζοντα

Το ενδεχόμενο του Grexit παραμένει στο τραπέζι και μάλιστα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, σε περίπτωση που οι ομάδες δεν δεχθούν να συμμορφωθούν με τη νέα νομοθεσία. Η απειλή, άλλωστε, του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνιστά ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα γι’ αυτές, αλλά και πλήγμα για το γόητρό τους, ενώ δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Κλαρκ τυγχάνει και πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας.

Γεγονός που, όπως λένε από την κυβέρνηση, μπορεί να βοηθήσει με την τεχνογνωσία του και στην οικονομική αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου γενικότερα, προς όφελος και των ομάδων.

Πηγή: Newit.gr

Φωτογραφίες: Intime News | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα “Super Flower Moon”

Καβάλα: νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις με άγνωστο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας αλλά και δρόμοι προς το θέατρο των Φιλίππων

Ένα μεγάλο οικοδόμημα, που το μέγεθός του το ανάγει στην κατηγορία των δημοσίων κτηρίων και για το οποίο μέχρι σήμερα...

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...