Ευρωπαϊκή “πρωτεύουσα” της Κατσίκας το νησί της Σαμοθράκης!

Αίγα! Η γνωστή σε όλους μας κατσίκα εδώ και χιλιάδες χρόνια ζει στην χώρα μας όπου και αναπτύσσεται λόγω της ιδιαιτερότητας της πατρίδας μας όπου έχει αρκετούς και μεγάλους ορεινούς όγκους. Δεν είναι τυχαία λοιπόν πρώτη η χώρα μας στον αριθμό των αιγών καθώς διαπιστώθηκε πως με 3.625.000 αίγες η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή ενώ ακολουθούν η Ισπανία με 2.765.000 η Ρουμανία με 1.539.000 και η Γαλλία με 1.252.000.

Αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα με την παρουσίαση της έκθεσης της Ε.Ε. για την γεωργία, την δασοκομία και την αλιεία του 2019.

Η κατσίκα αποτελεί μέρος της αγροτικής παράδοσης μας εδώ και αιώνες. Τα προϊόντα αιγοειδών όπως το γάλα, το τυρί και το κρέας αποτελούν μέρος της κουζίνας μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν παντού, στα νησιά, στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα ορεινά τμήματα της πατρίδας μας.

Στην Σαμοθράκη όμως παρατηρείται ένα μοναδικό στον κόσμο φαινόμενο! Οι κατσίκες ξεπερνούν τους ανθρώπους σε πληθυσμό με αναλογία που ξεπερνά το 15/1! Έτσι το ακριτικό μας νησί με το δεύτερο πιο ψηλό βουνό σε όλο το Αιγαίο μπορεί να έχει μόλις 3.000 ανθρώπους να κατοικούν σε αυτό αλλά οι κατσίκες ξεπερνούν τις 45.000 έχοντας κατακλύσει το νησί. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως στην Σαμοθράκη θα γευθεί ο επισκέπτης της μοναδικές νοστιμιές με κρέας κατσίκας.

Πηγή: Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...

Εικόνες από την 1η μέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας (φωτογραφίες)

To Lockdown μπορεί να μην είναι το τελευταίο. Το σχέδιο της κυβέρνησης που μπορεί να “ανοιγοκλείνει” την αγορά και τις επιχειρήσεις.

Τα σπουδαία… αργούν ακόμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το σχέδιο “ακορντεόν” της κυβέρνησης που μπορεί να φέρει lockdown…...

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...