Ευρωπαϊκή “πρωτεύουσα” της Κατσίκας το νησί της Σαμοθράκης!

Αίγα! Η γνωστή σε όλους μας κατσίκα εδώ και χιλιάδες χρόνια ζει στην χώρα μας όπου και αναπτύσσεται λόγω της ιδιαιτερότητας της πατρίδας μας όπου έχει αρκετούς και μεγάλους ορεινούς όγκους. Δεν είναι τυχαία λοιπόν πρώτη η χώρα μας στον αριθμό των αιγών καθώς διαπιστώθηκε πως με 3.625.000 αίγες η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή ενώ ακολουθούν η Ισπανία με 2.765.000 η Ρουμανία με 1.539.000 και η Γαλλία με 1.252.000.

Αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα με την παρουσίαση της έκθεσης της Ε.Ε. για την γεωργία, την δασοκομία και την αλιεία του 2019.

Η κατσίκα αποτελεί μέρος της αγροτικής παράδοσης μας εδώ και αιώνες. Τα προϊόντα αιγοειδών όπως το γάλα, το τυρί και το κρέας αποτελούν μέρος της κουζίνας μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν παντού, στα νησιά, στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα ορεινά τμήματα της πατρίδας μας.

Στην Σαμοθράκη όμως παρατηρείται ένα μοναδικό στον κόσμο φαινόμενο! Οι κατσίκες ξεπερνούν τους ανθρώπους σε πληθυσμό με αναλογία που ξεπερνά το 15/1! Έτσι το ακριτικό μας νησί με το δεύτερο πιο ψηλό βουνό σε όλο το Αιγαίο μπορεί να έχει μόλις 3.000 ανθρώπους να κατοικούν σε αυτό αλλά οι κατσίκες ξεπερνούν τις 45.000 έχοντας κατακλύσει το νησί. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως στην Σαμοθράκη θα γευθεί ο επισκέπτης της μοναδικές νοστιμιές με κρέας κατσίκας.

Πηγή: Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...