Φουντώνει η κόντρα για την μη Επιστρεπτέα!

Κοινή ανακοίνωση των επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ με αφορμή την καθυστέρηση προόδου της μη Επιστρεπτέας προκαταβολής.

Φουντώνει η κόντρα για την μη Επιστρεπτέα!

Συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και  για πρώτη φορά από τον Αύγουστο το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΔΕΣΜΟΣ», της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, που διαχειρίζεται χρήματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Παρόντες ήταν οκτώ από τους δεκαπέντε συμβούλους, σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του Κ Σιμιτζή αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜ-Θ

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών για να αξιολογήσουν τις αιτήσεις για την επιχορήγηση COVID. Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό αποτέλεσε σημείο τριβής ανάμεσα στους μετόχους μέχρι σήμερα. «Προσωπικά, ελπίζω ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα παραστούν οι σύμβουλοι που ορίζονται από τα Επιμελητήρια.»

Με την ελπίδα θα μείνει ο κ. Σιμιτζής καθώς οι πρόεδροι των ΕΒΕ της περιφέρειας ξεκαθάρισαν, ότι  δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν την Διοίκηση της ΔΕΣΜΟΣ καθώς κινείται «εκτός πλαισίου, και στα όρια της θεσμικής εκτροπής»

Κοινή Δήλωση των Επιμελητηρίων ΑΜΘ για την εταιρία ΔΕΣΜ-ΟΣ της ΑΜΘ

Στη Συνεδρίαση της εταιρίας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ που έγινε την 18/02/2021 τα Επιμελητήρια της Ανατολικής – Μακεδονίας Θράκης δεν συμμετείχαν και δεν θα συμμετάσχουν στο εξής σε καμία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς δεν έχουν ορίσει εκπροσώπους σε αυτό, δεδομένου ότι είναι παράτυπη η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρίας (κάτι που συνάγεται και από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών / 22-01-2021/ Αρ. Πρωτ 4985).

Εκ μέρους των Επιμελητηρίων και προκειμένου να μην δημιουργηθεί διοικητική και λειτουργική δυσλειτουργία, σεβόμενοι πάντα τις επιχειρήσεις μας, ορίσαμε κοινό μας εκπρόσωπο, που συμμετέχει ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, τον κ. Παναγιώτη Αρχοντίκη.

Ως Επιμελητήρια, έχουμε εκφράσει επανειλημμένως τις ενστάσεις μας, για τον λανθασμένο τρόπο που ασκείται η Διοίκηση στην εν λόγω εταιρία και έχουμε καταθέσει και τα νομικά μας επιχειρήματα επί αυτών.

Παρά ταύτα, κάποιοι επιμένουν να κινούνται εκτός πλαισίου, και στα όρια της θεσμικής εκτροπής, την οποία φυσικά τα Επιμελητήρια δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν.

Συνεπώς, αφού ο διακαής πόθος, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είναι η ΔΕΣΜ-ΟΣ να διοικείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια και χωρίς την συνεργασία των Επιμελητηρίων, αφήνουμε την παρούσα διοίκηση, δηλαδή την κα Ιωαννίδου και την Περιφέρεια ΑΜΘ που την έχει ορίσει,να έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν, αλλά κυρίως για τις συνέπειες αυτών, τόσο στην ίδια την εταιρία, όσο όμως και στην επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας μας.

Ο αγώνας των Επιμελητήριων της ΑΜΘ για την ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας, συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Φουντώνει η κόντρα για την μη Επιστρεπτέα!

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...