Η οικονομική κρίση επηρέασε τους Έλληνες στην επιλογή συντρόφου

Το “επιλεκτικό ζευγάρωμα” φαίνεται πως είναι έντονο στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί ζήτημα το γεγονός ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται περισσότερο στην Ελλάδα απ΄ότι σε άλλες χώρες, δηλαδή μεγάλο ποσοστό ζευγαριών αποτελείται από συντρόφους του ίδιου περίπου εισοδηματικού επιπέδου, όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο ΣΕΒ.

Σύμφωνα με την έκθεση το φαινόμενο αυτό φαίνεται να έχει ενταθεί κατακόρυφα στη διάρκεια της κρίσης, καθώς το ένστικτο της επιβίωσης σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο φαίνεται, ενδεχομένως, να αποθάρρυνε την προσέγγιση συντρόφων χαμηλότερων εισοδηματικά κλιμακίων.

Επίσης στην έκθεση του ο ΣΕΒ αναφέρει πως αν και η ανισότητα εισοδήματος και πλούτου στην Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο ή χαμηλότερο επίπεδο με τον ΟΟΣΑ, η χώρα μας κατατάσσεται σε υψηλότερα επίπεδα συνολικής ανισότητας και στέρησης σε σχέση με τις περισσότερες, ευρωπαϊκές κυρίως, χώρες, του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος στο οικονομικό δελτίο του, με θέμα «OΟΣΑ: Ίσες ευκαιρίες για μείωση των ανισοτήτων και καλύτερη ποιότητα ζωής», το 12,9% των Ελλήνων βρίσκεται κάτω από το εισοδηματικό όριο της φτώχειας, έναντι 11,5% στον ΟΟΣΑ.

Το 55,4% των Ελλήνων θεωρείται «οικονομικά ευάλωτο» (έναντι 38,9% στον ΟΟΣΑ) καθώς, αν και δεν έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν διαθέτει ένα μαξιλάρι συντήρησής του για τρεις μήνες, και, συνεπώς, είναι εύκολο να πέσει κάτω από το όριο φτώχειας σε περίπτωση απώλειας της εργασίας του.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...