Η απίστευτη ομορφιά που συναντάς στο μονοπάτι της Μεσορρόπης (φωτογραφίες)

Η Μεσορρόπη είναι ένα πανέμορφο χωριό στις κατάφυτες πλαγιές του Παγγαίου Όρους – λιγα χιλιόμετρα έξω από την Καβάλα – με πανέμορφα σπίτια, τρεχούμενα νερά και πολύ πράσινο. Εμείς στο Fresh ταξιδέψαμε στο υπέροχο αυτό χωριό και ανεβήκαμε στο Παγγαίο μέσα από το μονοπάτι που μετά από διαδρομή μήκους 5.140 μέτρων καταλήγει στο σπήλαιο της Βοσκόβρυσης.

Η διαδρομή είναι διαμορφωμένη με μεράκι και περνάει μέσα από υπέροχο δάσος και αν και είναι (όπως είναι φυσιολογικό ανηφορική) σε αποζημιώνει από την φύση που συναντάς, ενώ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στο ρέμα (όπου υπάρχει ροή νερού όλο το χρόνο). Χαρακτηριστικό ειναι πως ο πεζοπόρος συναντά πολλούς καταρράχτες με τον μεγαλύτερο να είναι 7μέτρα! ξύλινα γεφύρια, αλλά και πολλά είδη δέντρων όπως οι βελανιδιές, πλατάνια, οξιές, σχοίνοι και οι φτέρες. Η πανίδα περιλαμβάνει λαγούς, αλεπούδες, τσακάλια, αγριογούρουνα, λύκους, γεράκια αλλά και καραβίδες (!) στις γκιόλες που σχηματίζονται.

Η απίστευτη ομορφιά που συναντάς στο μονοπάτι της Μεσορρόπης (φωτογραφίες)

Καθώς ανηφορίζουμε στο μονοπάτι τόσο η θέα προς την Πιέρια κοιλάδα αλλά και προς τις κορυφές του Παγγαίου σε συνδυασμό με τον ήχο του νερού ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις ενώ για ξεκούραση υπάρχουν αρκετά σημεία κατάλληλα διαμορφωμένα σε όλο το μήκος του μονοπατιού.

Η κατάληξη της διαδρομής μας, η σπήλια Βοσκόβρυση, η οποία στα έγκατα του Παγγαίου όρους γίνεται λιμναία εντυπωσιάζει τον επισκέπτη όπως και το σημείο όπου βρίσκεται, αγκαλιασμένη από βράχους που έχουν ύψος αρκετών δεκάδων μέτρων.

Ο πεζοπόρος χρειάζεται καλή παρέα, και χρόνο μιας που για να φτάσουμε εμείς στο τέλος του μονοπατιού χρειάστηκαν 4:30 ώρες! Επίσης μην ξεχάσετε την απαραίτητη ένδυση. Ένα είναι σίγουρο μετά από αυτή την όμορφη περιπέτεια μας και δεν είναι άλλο από την φύση που θα συναντήσεις η οποία θα σε ενθουσιάσει και θα σε μαγνητίσει.

Η απίστευτη ομορφιά που συναντάς στο μονοπάτι της Μεσορρόπης (φωτογραφίες)

Tips:

  • Για όσους έχουν σκοπό να εισέλθουν έστω και λίγο στην σπηλιά είναι απαραίτητο να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.
  • Για τους πιο μυημένους το μονοπάτι μετά την Τρίτη ξύλινη γέφυρα χωρίζει και πηγαίνει προς την κορυφή Αυγό και τα καταφύγια του ΕΟΣ Καβάλας και του ΣΧΟ Καβάλας.

Δείτε το photostory

Φωτογραφίες – Κείμενο: Ηλίας Κοτσιρέας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα “Super Flower Moon”

Καβάλα: νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις με άγνωστο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας αλλά και δρόμοι προς το θέατρο των Φιλίππων

Ένα μεγάλο οικοδόμημα, που το μέγεθός του το ανάγει στην κατηγορία των δημοσίων κτηρίων και για το οποίο μέχρι σήμερα...

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...