Η Δανία επενδύει στην αιολική ενέργεια! Η Ελλάδα;

Η Δανία κλείνει την βιομηχανία πετρελαίου και επενδύει 28 δις ευρώ σε ένα αιολικό πάρκο μεγέθους 120.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η Δανία επενδύει στην αιολική ενέργεια! Η Ελλάδα;

Σύμφωνα με άρθρο του Guardian η κυβέρνηση της Δανίας προχωράει στη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της χώρας! Επενδύει 28 δις ευρώ σε ένα αιολικό πάρκο έκτασης 120.000 τετραγωνικών μέτρων που ισοδυναμεί με 18 γήπεδα ποδοσφαίορου. Το παρκο αυτό θα βρίσκεται μεσα στη Βόρεια Θάλασσα 80 χιλιόμετρα απόσταση απο τις ακτές. Με αυτό τον τρόπο καταργεί τη βιομηχανία πετρελαίου και βασίζεται στις ανανεώσιμες πηγες ενέργειας.

Το συγκεκριμένο έργο θα καλύψει ενεργειακά 3 εκατομμύρια νοικοκυριά με πράσινη ενέργεια. Θα προστατεύεται από τις καταιγίδες της Βόρειας Θάλασσας από τρεις πλευρές με ένα τείχος ενώ στην τέταρτη πλευρά θα υπάρχει μία πλατφόρμα.

Σε μια ευρεία συμφωνία που επετεύχθη την Τετάρτη το βράδυ, η κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών συμφώνησε με τα κόμματα που βρίσκονται στον κυβερνητικό συνασπισμό όπως και με τη δεξιά αντιπολίτευση ότι το κράτος πρέπει να κατέχει το 51% της συμμετοχής στο νησί, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στον ιδιωτικό τομέα.

«Είναι πραγματικά μια υπέροχη στιγμή για τη Δανία και για την παγκόσμια πράσινη μετάβαση», δήλωσε ο υπουργός Κλίματος της Δανίας, Dan Jørgensen.

Το έργο βασίζεται σε μια διμερή συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Ιούνιο για την ενεργειακή πολιτική, στην οποία τα μέρη συμφώνησαν να κατασκευάσουν δύο κόμβους αιολικής ενέργειας, έναν τεχνητό και έναν άλλο με επίκεντρο το νησί της Βαλτικής στο Bornholm.
Οι δύο κόμβοι θα υποστηρίξουν αρχικά την παραγωγή αιολικής ενέργειας 5GW και τον τριπλό εγκατεστημένο υπεράκτιο άνεμο της Δανίας. Η χωρητικότητα αργότερα θα επεκταθεί στα 12GW.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ξεκινήσει συζητήσεις με παρόχους αιολικής ενέργειας και άλλες επενδυτικές εταιρίες το συντομότερο δυνατό, με στόχο την ανάπτυξη ενός νομικού πλαισίου για την υποβολή προσφορών για το υπόλοιπο ποσοστό 49%.

Αξιέπαινη λοιπό η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Δανίας εξασφαλίζοντας το ενεργειακό μέλλον των πολιτών της χώρας.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...