Η επιστήμη θα μηδενίσει τον ιό ξανά στην Ξάνθη δηλώνει ο Σ. Τσιόδρας

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας επισκέφθηκε εκτάκτως σήμερα το πρωί, 12 Ιουνίου, την Ξάνθη μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά για μια ακόμα μία φορά μετά και τα νέα κρούσματα της τελευταίας περιόδου. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Τσιόδρα δεν χρειάζεται να κλείσουν τα καταστήματα στην περιοχή της Ξάνθης εφόσον τηρηθούν τα μέτρα που έχουν προταθεί. Όπως και την περίοδο της πρώτης έξαρσης θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων από τον ΕΟΔΥ και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων από κορονοϊό. Φυσικά προέχει η προστασία των ευπαθών ομάδων και ο περιορισμός των προσωπικών επαφών. 

Ο καθηγητής δήλωσε ότι «ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στην περιοχή και θα γίνει εκτεταμένος έλεγχος του πληθυσμού από τις Κινητές Ομάδες Υγείας σε πολλαπλά σημεία. Χρειάζεται ομόνοια, χρειάζεται μια κοινή προσπάθεια απ’ όλους και δεν πρέπει να αγνοήσουμε το μήνυμα. Υπήρχε δυστυχώς μια χαλάρωση των μέτρων τις τελευταίες εβδομάδες. Το καταλαβαίνω. Υπήρχε μία κόπωση του πληθυσμού, μία κούραση απ’ όλους αλλά είναι κρίμα να πάει τόση θυσία χαμένη».

Ο κ. Τσιόδρας απέδωσε την εμφάνιση του αριθμού των κρουσμάτων στη χαλάρωση αλλά και στη μεταδοτικότητα του ιού από ασυμπτωματικούς. Όπως είπε και τα 20 άτομα που εντοπίστηκαν είναι στενές επαφές ατόμων που νοσηλεύονται και δεν παρουσίασαν κανένα σύμπτωμα. «Οι κλειστοί χώροι είναι οι κύριοι χώροι που μεταδίδεται ο ιός. Πάνω από το 99% των μεταδόσεων γίνεται σε κλειστούς χώρους κι εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς θα πάμε να ελέγξουμε όλο τον πληθυσμό, όποιον θέλει, αλλά το πιο σημαντικό είναι όσοι έχουν συμπτώματα να ελέγχονται και να απομονώνονται».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα όπου θα δοθεί η “μάχη” και αυτού που ζητείται είναι η εφαρμογή των μέτρων από όλους. “Δεν υπάρχει τίποτ’ άλλο για να ανησυχούν οι κάτοικοι. Αν τα μέτρα εφαρμοστούν, αν τα τεστ γίνουν, υπάρχει η συνεργασία που υπήρχε μέχρι τώρα νομίζω δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα”, ανέφερε ο υφυπουργός.

Πηγή: news247.gr

Φωτογραφία: Intime news

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Έχουμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το παρελθόν του,...