Η Περιφέρεια ΑΜΘ στις τρεις πρώτες της χώρας με τη μεγαλύτερη διάθεση πόρων για την υγεία

Στα 89 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι πόροι που έχει ήδη διαθέσει και δεσμεύσει η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) για την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική συνοχή, γεγονός που την κατατάσσει στις τρεις πρώτες θέσεις των Περιφερειών της χώρας, μαζί με αυτές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, που διαθέτουν τους περισσότερους πόρους για την υγεία.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε με τους έξι διοικητές και διοικήτριες των νοσοκομείων της περιφέρειας (Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας) και τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Όπως τόνισε ο κ. Μέτιος, στόχος της σύσκεψης ήταν «να καταγράψουμε τις ανάγκες των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό, όπως τις έχουν ιεραρχήσει οι διοικήσεις των νοσοκομείων για να τις χρηματοδοτήσουμε, προκειμένου τα νοσοκομεία να μπορούν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως προκύψουν».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, μέχρι σήμερα διατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας που καλύπτει ανάγκες σε καρδιολογικές, νεφρολογικές, ορθοπαιδικές, ακτινολογικές, χειρουργικές, πνευμονολογικές και άλλες κλινικές σε όλα τα γενικά νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Περιφέρειας. 

Αυτή τη στιγμή και για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Περιφέρειας απέναντι στον κορονοϊό, έχουν δεσμευθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης επιπλέον 12.800.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, η περιφέρεια ΑΜΘ διέθεσε 25.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για δράσεις που συνδέονται με την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική συνοχή είτε άμεσα (όπως είναι η ψυχική υγεία, η υποστήριξη ατόμων με άνοια, η καταπολέμηση των εξαρτήσεων), είτε έμμεσα (όπως η υποστήριξη ατόμων με αναπηρία για την κοινωνική τους ένταξη).

Τέλος, με εισήγηση περιφερειάρχη προς την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, εγκρίθηκε πρόσθετη ενίσχυση του τομέα της Υγείας με 11 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για δύο δράσεις: α) 7,8 εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη 229 ατόμων ιατρικών, νοσηλευτικών και άλλων ειδικοτήτων, σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιφέρειας, β) 3,2 εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη 44 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων σε χώρους μεταναστών και προσφύγων.

με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...