Το Fresh συνάντησε την Κατερίνα Μπαταλογιάννη σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.
Το Fresh είναι μαζί με την Κατερίνα Μπαταλογγιάνη στην όμορφη Νέα Ηρακλείτσα – για να συζητήσει μαζί της για τις...
Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική καταφτάνουν στην Ελλάδα. Όλα τα προγνωστικά στοιχεία του meteo για το πώς θα είναι ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα.
Άκρως καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός όλη την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το meteo. Η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική θα προκαλέσει από τις αρχές της νέας εβδομάδας πολύ υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα νότια τμήματα της Ευρώπης.
Από την άλλη, ένα εντελώς διαφορετικό καιρό θα έχουν στη βόρεια Ευρώπη καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με συνέπεια η “γηραιά” ήπειρος να χωριστεί θερμοκρασιακά σε δύο μέρη.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Meteo.gr, στις αρχές της νέας εβδομάδας στην Ελλάδα θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Παράλληλα, ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και γρήγορα γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες στα κεντρικά.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.
Έτσι λοιπόν στις αρχές της νέας εβδομάδας θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας στα κεντρικά και νότια τμήματα τους 35 βαθμούς Κελσίου!
Όσον αφορά την Καβάλα η θερμοκρασία θα κυμανθεί όλη την εβδομάδα μεταξύ 16 και 26 βαθμών κελσίου.
Τις ίδιες τιμές θα έχει η θερμοκρασία και στην Θάσο, ενώ στην Δράμα την Πέμπτη θα αγγίξει το μεσημέρι και τους 31 βαθμούς!
Στην Αθήνα την Παρασκευή ο υδράργυρος θα φτάσει στους 34 ενώ στην Θεσσαλονίκη θα φτάσει την Πέμπτη στους 28.
Στην Λάρισα τέλος θα φτάσει την Πέμπτη στους 37 βαθμούς!
πηγή: Meteo.gr