Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καβάλας, μέσα από φωτογραφίες

Στην ομιλία του ο Θεόδωρος Μουριάδης είχε έναν καλό λόγο για όλους τους διατελέσαντες δημάρχους της πόλης από τον Ευαγγελίου και μετά. Ευχαρίστησε και την Κα Δήμητρα Τσανάκα επικροτώντας το έργο που άφησε στον αθλητισμό της πόλης. Με την σειρά της η Κα Τσανάκα έδωσε στοιχεία συνεργασίας και συνεργατικότητας.

Στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, σε έναν ιερό χώρο πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, καθώς και των τοπικών συμβουλίων. Στην λιτή τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ κ. Στέφανος αφού τέλεσε τον αγιασμό, ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή θητεία στο νέο συμβούλιο ευελπιστώντας σε μια καλή συνεργασία. (Λίγο αργότερα ο νέος δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης του απάντησε πως η συνεργασία μεταξύ δήμου και εκκλησίας θα είναι συνεχής) Στην συνέχεια δόθηκε ο θρησκευτικός όρκος όπου και ορκίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών της πόλης, ενώ ο νέος δήμαρχος σαν άρχων της πόλης αμέσως μετά, τέλεσε τον πολιτικό όρκο σε όσους τον επιθυμούσαν.

Ακολούθησε στο βήμα η απερχόμενη και πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης, η οποία μίλησε για την δική της ορκωμοσία πριν 5 χρόνια χαρακτηρίζοντας αυτά τα χρόνια σαν “τα πιο όμορφα της ζωής μου” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στην ομιλία της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του νέου δημάρχου και επίσης εκδήλωσε την επιθυμία της στο να βοηθήσει όπου και όπως χρειαστεί η πολιτική παράταξη αλλά και η ίδια προσωπικά.

Ο νέος δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης με εμφανές τρακ κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ανέφερε “πως η Καβάλα θα είναι μία διαφορετική πόλη το 2023” ενώ έδωσε και το στίγμα του για την τουριστική αξιοποίηση του τόπου μας, λέγοντας πως “η τελετή ορκομωσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με φόντο τη λάμψη του ιερού προσκυνήματος της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, φωτίζει σε απόλυτο βαθμό την πρόθεση του Σύγχρονου Δήμου, όχι μόνο να τιμήσει την ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου, αλλά και να καταστήσει το παρακείμενο Βαπτιστήριο, μαζί με τον γειτνιάζοντα αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που προ τριετίας εντάχθηκε στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, σημείο αναφοράς της επικείμενης εκστρατείας προβολής και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που φιλοξενεί η ιδιαίτερη πατρίδα μας”, έκανε μνεία σε πολλούς προκατόχους του λέγοντας για τον κάθε ένα το θετικό στίγμα που άφησε στην πόλη, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Λευτέρη Αθανασιάδη αναφέροντας “Το πάθος του Λευτέρη Αθανασιάδη θα είναι εν πολλοίς οδηγός και στις δικές μας διεκδικήσεις. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε προς όφελος των Καβαλιωτών το Παλιό Νοσοκομείο, το κτίριο του πρώην Πρωτοδικείου, το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της πρωτεύουσας του δήμου μας και την ακτή της Καλαμίτσας, καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις στους αρμόδιους φορείς”

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καβάλας, μέσα από φωτογραφίες

Με το πέρας και τον υπογραφών δόθηκε μπουφές κάτω από ειδυλλιακό περιβάλλον, όπου όλοι μοιράστηκαν σκέψεις και απόψεις για το νέο κεφάλαιο του Δήμου Καβάλας που μόλις άνοιξε.

Το παρών έδωσαν πλήθος κόσμου, ενώ πολλοί συγγενείς των συμβούλων δεν έκρυβαν την χαρά και την συγκίνησή τους για τους ανθρώπους τους. Επίσης το παρών έδωσαν οι βουλευτές του νομού Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης και Τάνια Ελευθεριάδου, οι Αντιπεριφερειάρχες ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κωστής Σιμιτσής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, πρώην υπουργοί, βουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Χαζαρίδης.

Φωτογραφίες: Ηλίας Κοτσιρέας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα