Η Θάσος γίνεται προσβάσιμη στα Άτομα με Αναπηρία

Όλες οι πολιτισμένες χώρες αποδεικνύουν καθημερινά πως τα Άτομα με Αναπηρία δεν έχουν τίποτα υποδεέστερο από του υπόλοιπους, άρα έτσι πρέπει να είναι και η καθημερινότητά τους. Να απολαμβάνουν την καθημερινότητα χωρίς να χρειάζεται να νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η Ελλάδα προσπαθεί να «συμβαδίσει» με χώρες της Ευρώπης στον τομέα της καθημερινότητας των ΑμεΑ. Γίνονται κάποια αργά αλλά σταθερά βήματα.

Στην Θάσο για παράδειγμα στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η τοποθέτηση τεσσάρων Seatrack, των ειδικών κατασκευών που επιτρέπουν την αυτόνομη είσοδο-έξοδο ατόμων με αναπηρία και κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα, ενώ πρόθεση του Δήμου είναι να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένες ράμπες πριν μπει το καλοκαίρι.

Οι παραλίες στις οποίες θα τοποθετηθούν οι ράμπες: στην παραλία δίπλα από το παλιό λιμανάκι του Λιμένα κοντά στο Καρνάγιο, στη Σκάλα Παναγίας (Χρυσή Αμμουδιά), στη Σκάλα Ποταμιάς (Χρυσή Ακτή), στην παραλία της Τρυπητής (Λιμενάρια).

Η Θάσος γίνεται προσβάσιμη στα Άτομα με Αναπηρία

Ωστόσο οι συναντήσεις για την βελτίωση της καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία, στο νησί της Θάσου δεν σταματούν, καθώς την Τρίτη (4/2) επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Ν. Καβάλας και του Περιφερειακού Συλλόγου Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας κ. Κρεμύδας Σμάραγδος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία μελών της διοίκησης των δύο Συλλόγων.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των φορέων, ενώ συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα δημιουργίας υποδομών προσβασιμότητας στο νησί της Θάσου που θα το καταστήσουν φιλικό προς άτομα με αναπηρία, είτε κατοίκους του νησιού, είτε επισκέπτες.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα “Super Flower Moon”

Καβάλα: νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις με άγνωστο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας αλλά και δρόμοι προς το θέατρο των Φιλίππων

Ένα μεγάλο οικοδόμημα, που το μέγεθός του το ανάγει στην κατηγορία των δημοσίων κτηρίων και για το οποίο μέχρι σήμερα...

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...