Η Βραζιλία είναι το νέο επίκεντρο της πανδημίας ξεπερνώντας τους 10.000 νεκρούς

Το φράγμα των 10.000 νεκρών και των 150.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε η Βραζιλία. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Υγείας της χώρας οι οποία πλήττεται περισσότερο στη Λατινική Αμερική.

Έχουν καταγραφεί συνολικά 10.627 θανάτοι και 155.939 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σύμφωνα όμως με την επιστημονική κοινότητα, τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι 15 ή και 20 φορές υψηλότερα στην πραγματικότητα, καθώς στην Βραζιλία πραγματοποιούνται πολύ λίγα τεστ.

Με τον υψηλό ρυθμό εξέλιξης του Covid-19, η χώρα μπορεί να αποτελέσει τον Ιούνιο το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Το Σάββατο το βράδυ καταγράφηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο 730 επιπλέον θάνατοι, αριθμός κοντά στο ημερήσιο ρεκόρ που σημειώθηκε την προηγούμενη ημέρα (751). Επιπλέον, επιβεβαιώθηκαν 10.701 νέα κρούσματα σε μία ημέρα.

Με το όριο των 10.000 νεκρών να έχει ξεπεραστεί, το Κογκρέσο «λόγω σεβασμού για το θάνατο 10.000 Βραζιλιάνων» κύρηξε χθες τριήμερο εθνικό πένθος.

Οι πρόεδροι της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσαν τους Βραζιλιάνους «να ακολουθούν τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών» πριν από «μια οριστική επιστροφή στην κανονικότητα». 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, δέχεται έντονη κριτική για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ξέσπασμα της πανδημίας αλλά και οι κατά καιρούς αντιδράσεις του σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα.

Πηγή: CNN Greece

Φωτογραφία: Intime

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Έχουμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το παρελθόν του,...