Ήρθε ο πελαργός!

Ήρθε ο πελαργός!
H Σοφία Γεμεντζοπούλου

Η πρώτη σας επαφή με το μωρό σας θα είναι συνταρακτική. Από την αρχή κιόλας, το μωρό σας έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Ακόμα και στο πώς θηλάζει. θαυμάσετε και να το σφίξτε στην αγκαλιά σας. Απολαύστε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές χωρίς άγχος! Είναι θαυμάσιο και για τον πατέρα να μοιραστεί αυτές τις στιγμές. Αμέσως μετά τη γέννησή του, ένα υγιές νεογέννητο είναι συνήθως σε απόλυτη εγρήγορση και σύντομα αρχίζει να ψάχνει για το στήθος σας. Είναι τόσο απίστευτο όσο ακούγεται: Μετά τον τοκετό, εάν το μωρό αφεθεί πάνω στο στομάχι της μητέρας και του δοθεί επαρκής χρόνος, θα καταφέρει μόνο του να συρθεί προς το στήθος, θα προσκολληθεί σε αυτό και θα αρχίσει να θηλάζει. Οι εργασίες ρουτίνας, όπως π.χ. το ζύγισμα, οι μετρήσεις και το πλύσιμο του μωρού, μπορούν να περιμένουν για λίγο. Είναι πιο σημαντικό για την οικογένεια να εξοικειωθεί με το νέο μέλος της.

Τα μωρά έχουν τη δική τους ιδιαίτερη προσωπικότητα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό γίνεται ήδη φανερό από την πρώτη στιγμή που θα θηλάσουν. Κάποια βρέφη αναρροφούν με δύναμη και ένταση, άλλα είναι διστακτικά και γλύφουν το μαστό αντί να θηλάζουν. Και τα δύο είναι καλά, αφού δεν είναι σημαντικό για το μωρό να πιει γρήγορα και μεγάλες ποσότητες από το μαστό. Την πρώτη ημέρα, η χωρητικότητα του στομάχου ενός μωρού είναι περίπου 5 χιλιοστόλιτρα, όσο δηλαδή μια δαχτυλήθρα. Η ποσότητα γάλακτος που θα παραχθεί είναι αντίστοιχη.

Ήρθε ο πελαργός!
Μερικές φορές χρειάζεται λίγη υπομονή.

Μερικές φορές, τα μωρά δείχνουν ελάχιστο ενδιαφέρον για θηλασμό κατά τις πρώτες λίγες ώρες μετά τη γέννησή τους. Μην ανησυχείτε, κάποια μωρά χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να συνηθίσουν τον νέο κόσμο έξω από τη μήτρα. Δώστε αρκετό χρόνο σ’ εσάς και  στο μωρό σας, απολαύστε τα συναισθήματα, την οικειότητα και την οπτική επαφή. Μετά από λίγο, το μωρό σας θα αρχίσει να αναζητά το στήθος σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα σας δείξει ότι είναι έτοιμο για τον πρώτο του θηλασμό. Τυχόν καθυστέρηση στην έναρξη του θηλασμού, όπως π.χ. μετά από καισαρική τομή, δεν αποτελεί εμπόδιο στο θηλασμό. Ο θηλασμός αμέσως μετά την επέμβαση μπορεί να είναι πιο κοπιαστικός, αλλά θα εξελιχθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και μετά από φυσιολογικό τοκετό. Εάν υποβληθήκατε σε καισαρική τομή ή αισθάνεστε έντονο πόνο μετά από περινεοτομία, μη διστάσετε να ζητήσετε ένα αναλγητικό που να είναι συμβατό με το θηλασμό.

Ήρθε ο πελαργός!

Και μην ξεχνάτε εσείς οι νέες μαμάδες που κάνετε την βόλτα σας στο κέντρο της Καβάλας, πως στο κατάστημά μας, έχουμε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να ξεκουραστείτε, για να θηλάσετε το μωράκι σας ακόμα και να το αλλάξετε αν έχει λερωθεί.

ΘΗΛΑΖΩ = ΔΙΝΩ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

Την Σοφία θα την βρείτε στο 251 022 4094 και η διεύθυνσή της είναι Φιλικής Εταιρείας 11 στην Καβάλα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι thilazo-logo.jpg

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Λίγο πιο ελαστικά φαίνεται ότι θα είναι από το Πάσχα που περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν...

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...