Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία Τοπαλούδη

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία Τοπαλούδη

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει συγκινήσει και ενεργοποιήσει, ιδιαίτερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όλο το Πανελλήνιο κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο έγινε, αλλά και για την στάση που κράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης οι κατηγορούμενοι. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου κατάφερε να εκφράσει το κοινό αίσθημα.

Ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Το δικαστήριο έκανε γνωστή την ετυμηγορία του επί της ενοχής των δύο νεαρών κατηγορουμένων με την ποινή να ανακοινώνεται λίγο αργότερα και να επισύρει ισόβια κάθειρξη χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών.

Κατόπιν πρότασης της εισαγγελέως, η ποινή είναι ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη για βιασμό στον κάθε κατηγορούμενο. Η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές είχε γίνει δεκτή με ικανοποίηση από τους πολίτες που παρακολουθούσαν την εξέλιξη της δίκης και από τους γονείς της 21χρονης φοιτήτριας.

Επίσης πρότεινε στο δικαστήριο να μην γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό για τους δύο κατηγρούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό».

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία Τοπαλούδη
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη | Φωτ.: Intime

Η μητέρα της Ελένης δήλωσε:

«Κάνω έκκληση στους πολιτικούς να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα και όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια. Να αλλάξουν τους νόμους και να στηρίζουν τις οικογένεια των θυμάτων και όχι τους δολοφόνους», και υπερασπίστηκε την εισαγγελέα της έδρας, Αριστοτελία Δόγκα, με αφορμή τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την αγόρευσή της. «Είναι άξια και ενημερωμένη να μην καταφέρονται εναντίον της γιατί είναι πολύ μικροί στο ανάστημα όλοι αυτοί» είπε.

Ο πατέρας της Ελένης πάντως, προανήγγειλε τη συνέχεια των διώξεων και συμπλήρωσε: «Η οικογένεια θα υποβάλλει μηνύσεις για ψέματα και δυσφήμιση νεκρού. Πρέπει να διερευνηθούν πράγματα».

Πληροφορίες: news247.gr

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...