Και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης στις Καστανιές Έβρου

Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ενίσχυση από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ωστόσο, εάν χρειαστεί θα το κάνει, σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από τις Καστανιές Έβρου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ΥΠΕΘΑ ενημέρωσε πως έχει μεταβεί στην περιοχή η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να αποκτήσει εικόνα για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα.

Ο υπουργός διαπίστωσε ότι τα σύνορα«φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα»όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Διαπιστώσαμε ότι τα σύνορα φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα», τόνισε συγκεκριμένα και ευχαρίστησε τις δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία «οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα», αλλά διαβεβαίωσε πως «κάνουμε τη δουλειά μας».

Και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης στις Καστανιές Έβρου

Τι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, δήλωσε χθες το βράδυ μέσω Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε επιπρόσθετη στήριξη, μέσω και της Frontex στα χερσαία σύνορα».

4 Κέντρα συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία

Σύμφωνα με το τουρκικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, έχουν ήδη διαμορφωθεί τέσσερα μεγάλα κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων από την Συρία αλλά και μεταναστών από πολλές χώρες, που επιδιώκουν, με την βοήθεια και των τουρκικών αρχών, να περάσουν στην Ελλάδα, εν είδη μιας πρωτοφανούς εισβολής στο ελληνικό έδαφος.

Τα κέντρα αυτά, όπως αναφέρεται, είναι η Αδριανούπολη όπου ήδη έχουν γίνει γνωστές οι σκηνές της κυριολεκτικά μάχης μεταξύ των ελληνικών αρχών και των λαθρό που θέλουν να διαβούν να σύνορα, το Αϊβαλί απέναντι από την Λέσβο, με φουσκωτά και άλλα πλωτά μέσα, η Σμύρνη απέναντι από την Χίο και νοτιότερα το Μπόντρουμ, απέναντι από τα Δωδεκάνησα.

Ίδια κατάσταση σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας

Ένας μικρότερος αριθμός κατευθύνεται και προς τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, όπου ήδη η Βουλγαρία τα έχει κλείσει με κάθε μέσο. Η Βουλγαρία ενισχύει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της με τη νοτιοανατολική γειτονική Τουρκία, αφού ομάδες μεταναστών στην Τουρκία κατευθύνονται προς τα σύνορα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ την Παρασκευή.

πηγή: cnn.gr | fresh mag | kathimerini.gr

φωτογραφίες: Intime News | Παπανίκος Γιάννης

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...