Καρναβάλι Ξάνθης | Ποια είναι η βασίλισσα, ποια παρουσιάζει και πότε είναι η μεγάλη παρέλαση

Η Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα κι αρώματα, ετοιμάζεται και φέτος να βάλει τις… αποκριάτικες στολές και να υποδεχθεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό για να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του Ξανθιώτικου καρναβαλιού.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και για μια ακόμα χρονιά, οι διοργανωτές περιμένουν τους επισκέπτες στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές (ΘΛΕ).

Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι έχουν είδη μια ιστορία 54 χρόνων, στη διάρκεια της οποίας προσφέρουν αδιάκοπα σε κατοίκους και επισκέπτες μοναδικές στιγμές παράδοσης, λαογραφίας, διασκέδασης και χορού στην πανέμορφη Ξάνθη, με παραδοσιακούς χορούς, θεατρικά δρώμενα και συναυλίες.

Η μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020.

Βέβαια, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου με την Πέγκυ Ζήνα να ανεβαίνει στο stage και να ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο μέχρι και την μεγάλη παρέλαση θα περάσουν από την Ξάνθη, γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Γιαννιάς, FY και πολλοί ακόμα.

Η βασίλισσα και η παρουσιάστρια

Βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού θα είναι το μοντέλο Τζούλια Νόβα και παρουσιάστρια η Blogger και Ραδιοφωνική Παραγωγός Ελένη Τσολάκη.

Οι αντιδράσεις

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ξάνθη η επιλογή της Ελένης Τσολάκη για την παρουσίαση της επερχόμενης καρναβαλικής παρέλασης, αλλά και εκείνη της Τζούλια Νόβα ως βασίλισσα του καρναβαλιού. Μάλιστα, για το θέμα μίλησαν αποκλειστικά στο «Μεσημέρι #Yes» ο πρώην πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλιού, Πάνος Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαν επιλεχθεί κορίτσια από την Ξάνθη για τον ρόλο της βασίλισσας, όμως φέτος ακολουθήθηκε διαφορετικός δρόμος. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την ιδέα έχει να κάνει με τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει το καρναβάλι της Ξάνθης εάν στον ρόλο της βασίλισσας επιλεχθεί ένα γνωστό πρόσωπο.

«Το πρόβλημα των κατοίκων της Ξάνθης είναι ότι θέλουν να κάνουν το καρναβάλι βαλκανικό. Θέλουν να κάνουν κάτι παρόμοιο με το πατρινό καρναβάλι που εδώ και χρόνια εκλέγουν το δικό τους προϊόν. Τη δική τους βασίλισσα του Καρναβαλιού. Σήμερα, όμως, η δημοτική αρχή αποφάσισε ότι θέλουν τη Τζούλια Νόβα. Χωρίς να ρωτήσει κανέναν» ανάφερε Πάνος Παπαδόπουλος στην εκπομπή του OPEN.

«Με την Ελένη Τσολάκη έχουμε πρόβλημα διότι δημιουργήθηκε πανελλήνια ένα θέμα. Το γνωστό θέμα με τη φοιτήτρια. Έπρεπε και για λόγους πολιτικής ηθικής να αποφύγουν το συγκεκριμένο όνομα, που ταυτίζεται με τη συγκεκριμένη εκπομπή (Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα)» συμπλήρωσε.

Τέλος, για το συγκεκριμένο θέμα, όμως, τοποθετήθηκε και η Τζούλια Νόβα στην εκπομπή «Μεσημέρι #Yes». «Θα το ήθελα, αλλά δεν ισχύουν όσα γράφονται για τα χρήματα που θα πάρω. Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει δημιουργηθεί τόσο μεγάλος ντόρος. Μου φαίνεται πολύ περίεργο όλο αυτό».

Φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ/ Ηλίας Κοτσιρέας, Χρήστος Σιαρρής

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...