Καθώς έρχεται η Μήδεια εμείς σας θυμίζουμε τις λευκές αλλά δύσκολες μέρες της Αριάδνης (μοναδικές φωτογραφίες)

Η Μήδεια είναι προ τον πυλών και περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν οι φήμες για έντονη χιονόπτωση στην Ελλάδα. Αν γυρίσουμε όμως τον χρόνο πίσω θα δούμε έχουν περάσει αρκετές “επώνυμες” κακοκαιρίες αλλά όλοι μας θυμόμαστε την Αριάδνη. Τυχαίο; Μάλλον όχι γιατί ειδικά στην περιοχή της Καβάλας δεκαετίες είχαν να δουν οι παλιότεροι τόσο πολύ χιόνι… αλλά και σε περιοχές που φημίζονται για το πολύ χιόνι όπως η Εύβοια και η Στερεά Ελλάδα τα φαινόμενα ήταν εξίσου έντονα.

Η ανασκόπηση της Αριάδνης

Μόλις είχαμε γιορτάσει την πρωτοχρονιά του 2017 και σιγά – σιγά τα παιδιά ετοιμαζόταν να επιστρέψουν στα θρανία. Τότε ήταν που ακούσαμε για την Αριάδνη (που επίσης ήταν το πρώτο μετεωρολογικό φαινόμενο στην Ελλάδα που απέκτησε όνομα) και περιμέναμε να δούμε τι θα φέρει καθώς τις περισσότερες φορές όταν ακούμε για χιονιά δεν ισχύει απόλυτα τα όσα λέγονται με το τι ακολουθεί τελικά. Η Αριάδνη λοιπόν κατέφθασε του Άη Γιαννιού και άρχισε να χιονίζει. Μόνο που δεν χιόνισε για κάποιες ώρες αλλά για 4 συνεχόμενες ημέρες. Τόσο χιόνι η περιοχή της Καβάλας είχε δεκαετίες να δει. Αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, στην Θεσσαλονίκη ακόμα και στα Επτάνησα το έστρωσε. Τα μικρά παιδιά καθόντουσαν με τις ώρες στο παράθυρο και κοιτούσαν το χιόνι να πέφτει, ενώ ακόμα και πάνω από την θάλασσα σχηματίστηκαν παγοκολόνες.

Τα σχολεία δεν λειτούργησαν για μία ολόκληρη εβδομάδα, τα καταστήματα έμειναν κλειστά, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε τρεχούμενο νερό και ήταν δύσκολη η καθημερινότητα… αλλά επίσης ο χιονοπόλεμος έδωσε και πήρε ενώ ταυτόχρονα άφησε και φωτογραφικές αναμνήσεις σε όλους μας.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα

Αλλά και οι φωτογραφίες της Καβάλας με το χιόνι να έχει σκεπάσει την πόλη είναι μοναδικές

Φωτογραφίες: Ηλίας Κοτσιρέας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...