Καβάλα: Ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για πετρέλαια Πρίνου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το μέλλον της μοναδικής παραγωγής πετρελαίου της χώρας στον Πρίνο της Καβάλας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου και Γιώργος Αρβανιτίδης. 

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο η εταιρεία οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο με ορατό τον κίνδυνο του προσωρινού «λουκέτου» και της συρρίκνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας» αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησης, συμπληρώνοντας πως στα σενάρια διάσωσης που διερευνώνται είναι και η συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο όμως σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα είναι το πιο αδύναμο από όλα.
Οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται σε ποιες πρωτοβουλίες θα προχωρήσουν ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα στο κοίτασμα του Πρίνου και σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να αποφευχθεί το «πάγωμα» του επενδυτικού σχεδίου.

Επιπλέον ζητούν ενημέρωση για τα σενάρια διάσωσής της επόμενης μέρας και τα μέτρα διαφύλαξης των θέσεων εργασίας.

Στις δυσκολίες στην εξόρυξη του πετρελαίου στον Πρίνο αναφέρθηκε χθες στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

πηγή: ΕΡΤ | Φωτογραφία: Ηλίας Κοτσιρέας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Έχουμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το παρελθόν του,...