Kavala Expo 2019 (clicks από τα εγκαίνια)

Μια τάση ανανέωσης φέρνει η φετινή Kavala Expo, όπου τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του ΥΠΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου και όλων των αρχών της περιοχής της Καβάλας.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας βρισκόταν από νωρίς στο εκθεσιακό κέντρο Απόστολος Μαρδύρης στην Νέα Καρβάλη, υποδεχόμενος τους Δημάρχους του νομού, τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη, την στρατιωτική ηγεσία, τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, καθώς και πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια της 27ης Kavala Expo.

Φωτογραφίες μέσα από την έκθεση δεν βγάλαμε γιατί θέλουμε και πρέπει να την επισκεφθείτε όλοι εσείς και εμείς για να δούμε τις εταιρίες που συμμετέχουν και που φέτος είναι περισσότερες από την περσινή χρονιά, για να μιλήσετε με τους ανθρώπους τους αλλά και για να κάνετε την βόλτα σας! Κάθε περίπτερο είναι μοναδικό, αλλά κεντρίζει το βλέμμα το περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, με τους εξομοιωτές που διαθέτει, αλλά και το 10ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.

Kavala Expo 2019 (clicks από τα εγκαίνια)

Στα εγκαίνια που κράτησαν φέτος πιο πολύ ώρα από κάθε άλλη χρονιά, τελέσθηκε ο αγιασμός από τον Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. Κ. Στέφανο, ενώ χαιρέτησαν ο αιρετοί του νομού, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Δέμπας και ακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στιγμές από την ομιλία του ΥΠΕΘΑ στις κάμερες

Στον απόηχο των εγκαινίων ο υπουργός έκανε σημαντικές δηλώσεις για το μεταναστευτικό και για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, που τον τελευταίο καιρό κρατάει τα σκήπτρα της τοπικής ειδησεογραφίας.

Ανέφερε λοιπόν χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος διαχείρισης έχει αλλάξει γιατί έχει αλλάξει η κυβέρνηση, η οπτική γωνία έχει διευρυνθεί, το αντιμετωπίζουμε όχι μόνο ως μία ανθρωπιστική δραματική κατάσταση, αλλά και ως μία δυνητική απειλή της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν δεν αποσυμφορηθούν τα νησιά τώρα κινδυνεύουν κυριολεκτικά να βουλιάξουν και να γίνουν πολύ χειρότερα. Εκεί παρίσταται η ανάγκη να υπάρξει μεταφορά κάποιων προς την ενδοχώρα. Όμως αφού μιλάμε γι’ αυτήν την κρίση, λογικό είναι και επόμενο να γίνει σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτός είναι ο σχεδιασμός που κάνουμε αυτήν τη στιγμή με το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο προσπαθεί να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τους εταίρους μας για να αναλάβουν και αυτοί το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει. Αφήνουν την Ελλάδα να σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μπορεί να σηκώσει».

Επίσης αναφέρθηκε στην συνέχεια στους τόπους μετεγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών. «Όσον αφορά τους χώρους εγκατάστασης -οι οποίοι όμως δεν περνάνε μόνο από εμάς- αυτήν τη στιγμή αναζητούμε διάφορα κτίρια ανά την επικράτεια όχι μόνο στρατόπεδα, ακόμη και εγκαταλελειμμένα κτίρια βιομηχανικής χρήσης που διαθέτουν κατάλληλες υποδομές. Είναι και αυτό ακόμη στον σχεδιασμό μας και θα δούμε πώς θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες. Όμως το τιμόνι το έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό οδηγεί όλον τον συνολικό σχεδιασμό, εμείς συμμετέχουμε. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να βάλουν πλάτη. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα φανεί και στην πράξη το αποτέλεσμα αυτού του σχεδιασμού».

Συγκεκριμένα για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου που βρίσκεται στην Καβάλα είπε τα εξής: «Αύριο θα δω την επιτροπή των πολιτών που ευλόγως ανησυχούν στην Καβάλα. Θα τα βάλουμε κάτω και θα συζητήσουμε τη διάσταση των προβλημάτων που δημιουργούνται στην τοπική κοινωνία. Τα ξέρω καλά αυτά, τα έχω επεξεργαστεί, τα έχω συναντήσει, δεν έρχομαι από άλλη χώρα ή από άλλο πλανήτη, έρχομαι από την Καβάλα και ξέρω πάρα πολύ καλά τι θέλει η Καβάλα, τι ζητάει η Καβάλα και ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της Καβάλας σε σχέση με τη χρήση αυτών των στρατοπέδων. Ο στρατηγικός στόχος είναι αυτό το στρατόπεδο να αποδοθεί στην Καβάλα γιατί είναι και η μοναδική της ελπίδα για οικιστική επέκταση. Όμως τώρα έχουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση να διαχειριστούμε και επομένως θα πρέπει να τη διαχειριστούμε με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και με αποτέλεσμα»

Η Kavala Expo λειτουργεί:

Το Σάββατο από τις 10:00 – 22:00

Την Κυριακή από τις 10:00 – 22:00

Και την Δευτέρα από τις 17:00 – 22:00

Κάθε ημέρα λειτουργεί γραμμή λεοφωρείου η οποία ξεκινάει από τoν Κήπο και φτάνει στο εκθεσιακό κέντρο μεταφέροντας τον κόσμο ΔΩΡΕΑΝ.

Σήμερα Σάββατο το Fresh Mag θα βρίσκεται στην έκθεση για να σας γνωρίσει και να σας μοιράσει το νέο τεύχος από τις 18:00 μέχρι και 21:30.

Φωτογραφίες: Ηλίας Κοτσιρέας

Φωτογραφία drone: Διογένης Χαραλαμπίδης

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Λίγο πιο ελαστικά φαίνεται ότι θα είναι από το Πάσχα που περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν...

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...