Κίνα | “ο σκύλος είναι ζώο συντροφιάς και δεν πρέπει να τρώγεται” το ανέφερε πρώτη φορά στην ιστορία της

Το αυτονόητο σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο αρχίζει να αποδέχεται και να το δηλώνει η Κίνα. Και αυτό δεν είνα άλλο παρά πως “ο σκύλος είναι ζώο συντροφιάς” και πως “δεν πρέπει να τρώγεται”

Είναι μία πρώτη κίνηση της Κινεζικής ηγεσίας που μπορεί να σηματοδωτήσει τον τερματισμό του φαινομένου που συμβαίνει στην χώρα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Κίνα δήλωσε ότι τα σκυλιά – και οι γάτες – θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κατοικίδια ζώα.

Η ανακοίνωση για τον σκύλο ήρθε λίγες ημέρες μετά την άμεση απαγόρευση κατανάλωσης και εμπορίας άγριων ζώων σε απάντηση σε κορονοϊό, κατανάλωση ζώων που πιστεύεται – αλλά χωρίς ακόμα απόδειξη – ότι αρχικά μετέφερε τον νέο ιό στον άνθρώπο μέσω της γνωστής σε όλο τον κόσμο αγοράς της πόλης Wuhan.

“Με την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού και την ανησυχία και την προτίμηση του κοινού για την προστασία των ζώων, τα σκυλιά έχουν αλλάξει από παραδοσιακά κατοικίδια ζώα σε ζώα συντροφιάς”, ανέφερε το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας και συνέχισε η ανακοίνωση λέγοντας: “Τα σκυλιά γενικά δεν θεωρούνται ζώα αλλά ζώα συντροφιάς σε όλο τον κόσμο και η Κίνα δεν θα πρέπει να τα διαχειρίζεται όπως τα ζώα και τα πουλερικά”.

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 στον επίσημο κατάλογο των Κτηνοτροφικών και Πουλερικών πόρων.

Ο επίσημος κατάλογος περιλάμβανε πάντα τους σκύλους και τις γάτες. Φέτος είναι η πρώτη φορά που οι Κινεζικές αρχές δεν τον περιέλαβαν σε αυτόν και εξήγησαν την παράλειψή τους.

Υπολογίζεται ότι 10 εκατομμύρια σκύλοι ετησίως θανατώνονται και καταναλώνονται από από το 20% περίπου του πληθυσμού, σύμφωνα με την Humane Society International (HSI).

Μια έρευνα σε όλη την επικράτεια της Κίνας το 2016 υπέδειξε ότι η πλειοψηφία των Κινέζων πολιτών πιστεύει ότι το εμπόριο κρέατος σκυλιών θα πρέπει να απαγορευθεί εντελώς, ενώ σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δεν το έτρωγε ποτέ – παρά τις προσπάθειες των εμπόρων να το προωθήσουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Shenzhen έγινε η πρώτη κινεζική πόλη που απαγόρευσε ρητά την κατανάλωση και την παραγωγή τους.

με πληροφορίες από το Independent

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Έχουμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το παρελθόν του,...