Κίνδυνος ακύρωσης και για το 2021 των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, που αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 λόγω της εξάπλωσης του Covid-19, θα ακυρωθούν εάν η πανδημία δεν τεθεί υπό έλεγχο μέχρι τότε, δήλωσε  σήμερα , σε συνέντευξη, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Tokyo 2020, Γιοσίρο Μόρι. 

Εάν η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει «τότε οι Αγώνες θα πρέπει να ακυρωθούν», δήλωσε ο Μόρι σε συνέντευξή του στην αθλητική εφημερίδα Nikkan, λέγοντας ότι θα ήταν αδύνατο να αναβληθούν ξανά.

Ερωτηθείς για την προοπτική περαιτέρω αναβολής έως το 2022 εάν η πανδημία δεν ήταν ακόμη υπό έλεγχο το καλοκαίρι του 2021, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ήταν κατηγορηματικός, απορρίπτοντας αυτή τη δυνατότητα. Ο Μόρι είχε ήδη υπογραμμίσει την περασμένη Πέμπτη ότι «σκεφτόμαστε τόσο τους αθλητές όσο και τα προβλήματα που δημιουργούνται για την οργάνωση, είναι τεχνικά δύσκολο να αναβληθούν οι αγώνες για δύο χρόνια».

Υπενθυμίζοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μέχρι τώρα ακυρωθεί μόνο κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Γιοσίρο Μόρι συνέκρινε τον αγώνα ενάντια στον Covis-19 με τη «μάχη ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό».

«Θα διοργανώσουμε τους Αγώνες σε ειρήνη τον επόμενο χρόνο», εάν ο ιός συγκρατηθεί, επανέλαβε  ο  Μόρι, «είναι το στοίχημα  για όλη την ανθρωπότητα».

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας δήλωσε σήμερα, ότι θα είναι δύσκολο για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο έτος, εκτός εάν υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού. «Δεν λέω ότι δεν πρέπει να γίνουν, αλλά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο», είπε. Μια άποψη έχει ήδη εκφραστεί στις 20 Μαρτίου από τον ειδικό για τις μολυσματικές ασθένειες του Πανεπιστημίου του Κόμπε , Κεντάρο Ιβάτα , ο οποίος είπε ότι ήταν «απαισιόδοξος».
«Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι πιθανό οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο», είχε πει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας Ιάπωνας ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες που επέκρινε τον χειρισμό της πανδημίας από τη χώρα είπε ότι ήταν «απαισιόδοξος» για τη διοργάνωση των Αγώνων το 2021.

Η αναβολή των Αγώνων αποτελεί τεράστια  πρόκληση για τους διοργανωτές και συνεπάγεται σημαντικές πρόσθετες δαπάνες, η κατανομή των οποίων μεταξύ της οργανωτικής επιτροπής και της ΔΟΕ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ | Φωτογραφία: Intime News

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα “Super Flower Moon”

Καβάλα: νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις με άγνωστο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας αλλά και δρόμοι προς το θέατρο των Φιλίππων

Ένα μεγάλο οικοδόμημα, που το μέγεθός του το ανάγει στην κατηγορία των δημοσίων κτηρίων και για το οποίο μέχρι σήμερα...

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...