Κλειστός μέχρι νεοτέρας, όλος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Ξανά στον… πάγο μπαίνει όλος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, καθώς τα πρωταθλήματα χάντμπολ, πόλο καθώς αλλά και των χαμηλότερων κατηγοριών σε βόλεϊ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο σταματούν μέχρι νεοτέρας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Εξαιρούνται οι ομάδες της Superleage και Superleague 2 όπως και η Basket League και η Volley League. Κατά τα άλλα τα πρωταθλήματα όπως της Α1 χάντμπολ και πόλο σε άνδρες και γυναίκες που είχαν μόλις ξεκινήσει διακόπτονται, ενώ άλλα όπως η Α1 μπάσκετ στις γυναίκες ήταν έτοιμα για τζάμπολ, αλλά παίρνουν αναβολή εκ νέου για την αγωνιστική τους δράση, αφού για τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα διεξαχθεί κάποια αναμέτρηση ή προπόνηση σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τα παρακάτω: «Αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η χρησιμοποίηση εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών α) των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Superleague και Superleague 2, την Basket League και Volley League Και μόνο στις διεθνείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις των διεθνών Ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα τα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση των παραπάνω εξαιρέσεων είναι εφικτή εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα έλεγχο με τεστ αντιγόνου για Covid19 από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Τέλος επιτρέπεται η χρήση των εγκαταστάσεων από όσους βρίσκονται στις ονομαστικές εγκαταστάσεις που εκδίδει η ΓΓΑ κατόπιν εισήγησης της ΕΟΕ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...