Κορονοϊός | Δεν υπάρχει λόγος πανικού!

Σήμερα στην χώρα μας επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού σε μία 38χρονη η οποία βρέθηκε στην βόρεια Ιταλία το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Έτσι η Ελλάδα μπήκε στον χάρτη με τις χώρες που έχουν τουλάχιστον ένα κρούσμα.

Οι αριθμοί του ιού μέχρι τώρα

Μέχρι στιγμής από την ημέρα που έγινε γνωστό πως ο νέος κορονοϊός έκανε την εμφάνιση του έχουν νοσήσει 81.000 άνθρωποι από 33 χώρες σε όλο τον κόσμο με το ποσοστό θνησιμότητας να αγγίζει το 2%, 2.762 άνθρωποι κατέληξαν. Το 96.5% των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί βρίσκεται στην Κίνα (την χώρα από όπου ξεκίνησε ο ιός).

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού», είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κ. Χανς Κλουγκ, την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι περίπου 2% και τώρα το 1% στην Κίνα, η οποία έχει το 96,5% των παγκόσμιων περιπτώσεων.

«Έχετε υπόψη ότι τέσσερις στους πέντε ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα και αναρρώνουν», δήλωσε ο Κλουγκ, ενώ σύμφωνα και με το ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύεται η 38χρονη η κατάσταση της είναι ήπια μέχρι στιγμής ακολουθώντας την κύρια ακολουθία των συμπτωμάτων του ιού.

Δείτε την εξέλιξη του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο

Στο μεταξύ, ο διαδικτυακός χάρτης του Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering (τον οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ) ο οποίος ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, παρουσιάζει συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, τους θανάτους, καθώς και τον αριθμό των ατόμων που έχουν αναρρώσει, για όλες τις χώρες που επηρεάζει η επιδημία.

Ακολουθήστε τις βασικές οδηγίες προφύλαξης

Σημαντικό ρόλο παίζει το συχνό και καλό (όχι βιαστικό) πλύσιμο των χεριών κάθε φορά που επιστρέφουμε στο σπίτι μας! Διαβάστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες και προπαντός μην πανικοβάλεστε. Αγοράστε μάσκες και απολυμαντικά χεριών αλλά μόνο τα απαραίτητα και ακολουθήστε εφόσον υπάρχουν τις κατευθύνσεις της πολιτείας.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...