Κορονοϊός: Το μισό χωριό ανοιχτό και στο άλλο μισό σε καραντίνα

Στα σύνορα Ολλανδίας – Βελγίου υπάρχει ένα χωριό που το χωρίζει στην μέση η οριογραμμή. Το μισό χωριό ανήκει στο Βέλγιο και το άλλο μισό στην Ολλανδία.

Την περίοδο που διανύουμε οι δύο χώρες έχουν λάβει διαφορετικά μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην πλευρά της Ολλανδίας ακόμα τα καταστήματα είναι ανοιχτά, ενώ στην πλευρά του Βελγίου έχουν όλα κλείσει.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο συμβαίνει κάτι μοναδικό. Το μισό χωριό είναι έρημο ενώ στο υπόλοιπο η κίνηση στους δρόμους είναι ελεύθερη.

Εκεί ακριβώς πάνω στην οριογραμμή των συνόρων υπάρχει ένα κατάστημα το οποίο έχει είδη ένδυσης. Η πόρτα του καταστήματος είναι ακριβώς στα σύνορα, έτσι λοιπόν το μισό μαγαζί παραμένει κλειστό και το άλλο μισό παραμένει ανοιχτό.

Κανένα από τα ρούχα της βελγικής πλευράς του καταστήματος δεν είναι διαθέσιμο για αγορά, αλλά το στο υπόλοιπο του καταστήματος, συνεχίζει να καλωσορίζει τους πελάτες.

Ο κ. Marjon De Hoon, δήμαρχος του ολλανδικού δήμου Baarle-Nassau, δήλωσε στον φλαμανδικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό VRT: “Τα τετραγωνικά μέτρα στο Βέλγιο ακολουθούν απλώς τα βελγικά μέτρα. Τα τετραγωνικά μέτρα στις Κάτω Χώρες ακολουθούν τα ολλανδικά μέτρα.”

Ένας εκπρόσωπος του καταστήματος δήλωσε επίσης ότι πολλά από τα είδη μεγάλης πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων για μωρά, ήταν διαθέσιμα στην ολλανδική πλευρά, ενώ τα αντρικά πουκάμισα ήταν από τη βελγική πλευρά.
Είπε χαρακτηριστικά: “Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με το Βέλγιο διατηρώντας το κατάστημά μας κλειστό από εκείνη την πλευρά. Δεν είναι σίγουρα ιδανικό, αλλά είμαστε ευτυχείς που μπορούμε τώρα να προσφέρουμε στους πελάτες τα απαραίτητα πράγματα.”

Ερωτηθείς από τον περιφερειακό τηλεοπτικό οργανισμό Omroep Brabant σχετικά με τη διαθεσιμότητα των αγαθών που προβάλλονται από τη βελγική πλευρά, ο εκπρόσωπος δήλωσε: “Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να το αγοράσουν μέσω της ιστοσελίδας ή άλλου καταστήματος, δυστυχώς. Αυτές είναι τρελοί χρόνοι, ψάχναμε μια λύση στην οποία μπορούμε ακόμα να είναι χρήσιμο για την κοινωνία.”

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Λίγο πιο ελαστικά φαίνεται ότι θα είναι από το Πάσχα που περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν...

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...