“Κοτζαμπάσηδες” σε δημοτικές εκτάσεις και ακίνητα

Το θέμα είναι πολιτικό και επηρεάζει την τοπική αυτοδιοίκηση που φαίνεται ότι «σέρνεται» κάτω από τη δύναμη που δόθηκε σε υπουργεία και εταιρείες να έχουν στη κατοχή τους εκτάσεις και ακίνητα μέσα στα διοικητικά όρια των δήμων.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη που έγινε στην Αθήνα, προσπαθώντας όπως είπε να συναντηθεί με τους αρμοδίους για θέματα παραχώρησης της Καλαμίτσας, των παλιών δικαστηρίων και της παλιάς μεραρχίας. «Είναι πιο εύκολο να συναντηθείς με τον πρωθυπουργό παρά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.)» είπε ο δήμαρχος Καβάλας που αναφέρθηκε στην πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή αναφορικά με την ακτή της Καλαμίτσας και η οποία είναι να παραχωρηθεί μόνο η παραλία και να παραμείνουν τα τρία ακίνητα που υπάρχουν στην ακτή στη διαχείριση της ΕΤΑΔ.

Μια πρόταση με την οποία διαφωνεί η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και φυσικά δεν είναι η μόνη περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα και καθυστέρηση στην εξεύρεση μιας λύσης προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Μία ακόμη περίπτωση αφορά τα 60 περίπου στρέμματα δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων όπου εκεί ιδιοκτήτης είναι το υπουργείο Πολιτισμού και ο δήμος Καβάλας διεκδικεί την συνέχιση της διαχείρισης του αναψυκτήριου και της υπόλοιπης έκτασης που υπάρχει γύρω από αυτό.

Είναι πραγματικά λυπηρό, οι δήμαρχοι να μετατρέπονται σε «διπλωμάτες» και επιτρέψτε μου να πω σε «ικέτες», προκειμένου να διεκδικήσουν τη διαχείριση εκτάσεων και ακινήτων που βρίσκονται έτσι κι αλλιώς στα διοικητικά τους όρια και έχουν αφεθεί στην τύχη τους, περιμένοντας κάποια εταιρεία «διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου».

"Κοτζαμπάσηδες" σε δημοτικές εκτάσεις και ακίνητα

Η πραγματικότητα έρχεται να καταρρίψει κάθε επιχείρημα και τις θεωρητικές διακηρύξεις εταιριών όπως η ΕΤΑΔ που σύμφωνα με όσα αναφέρει πρωταρχικός της στόχος είναι «η δημιουργία στρατηγικής αξίας, μέσω των κατάλληλων επενδύσεων και της αξιοποίησης ενδεχόμενων συνεργιών και στρατηγικών συμμαχιών, ώστε να μπορέσει να συμβάλει ενεργά στη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου βιώσιμου και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τη χώρα.».

Όσο είδατε εσείς αξιοποίηση και επενδύσεις σε αυτά τα ακίνητα και στις εκτάσεις που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο της, άλλο τόσο είδαμε κι εμείς! Μια ιστορική παραλία μέσα στην πόλη της Καβάλας, όπως είναι η Καλαμίτσα, να παρουσιάζει εδώ και χρόνια αυτό το χάλι και με εγκαταστάσεις που ρημάζουν, περιμένοντας «ιδιοκτήτες» που πιθανόν να μην έχουν επισκεφθεί ποτέ την περιοχή.

Μιχάλης Κουμρίδης

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...