Λιβύη: Στις φλόγες αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται από τις Τουρκικές δυνάμεις

Πολλές εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Mitiga στη Λιβύη και πυκνός καπνός κάλυψε τον ουρανό μετά από ρουκέτες που έπεσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων ΜΜΕ, δεκάδες πυροσβεστικά έφτασαν στην περιοχή για να τιθασέψουν τις πυρκαγιές.

Αριθμός του προσωπικού της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που τραυματίστηκε στη Μίτιγκα μεταφέρθηκε στην Τουρκία για θεραπεία, με πολλούς από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρουν πηγές του LNA.

Το Al Jazeera ανέφερε νωρίτερα ότι το αεροδρόμιο δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες από αεροσκάφη του LNA που έπληξαν με μανία τις τουρκικές εγκαταστάσεις και ένα πολιτικό αεροπλάνο.

Η εναέρια επίθεση έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων στην πρωτεύουσα της Λιβύης που ξεκίνησε την Πέμπτη, από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μίτιγκα στην Τρίπολη αναγκάστηκε να αναστείλει τις δραστηριότητές του αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες λόγω των βομβαρδισμών της αεροπορίας του Λίβυου στρατηγού. Το ίδιο το αεροδρόμιο χρησιμεύει και ως έδρα των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στη Λιβύη.

Την ίδια στιγμή δυνάμεις πιστές στον στρατιωτικό διοικητή της Ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, εκτόξευαν δεκάδες πυραύλους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Η επίθεση αυτή σήμερα Σάββατο ήταν “το κερασάκι στην Τούρτα” μετά την ανακοίνωση του Χαφτάρ ότι θα εξοντώσει τις τουρκικές δυνάμεις και τους Σύριους μαχητές που βρίσκονται στην χώρα του.    

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αεροδρόμιο βρίσκεται υπό κατάληψη και χρησιμοποιείται ως αρχηγείο από τις Τουρκικές δυνάμεις και τους μισθοφόρους τους που έχουν πάει στη Λιβύη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας πετρελαίων της Λιβύης, στόχος ήταν μια δεξαμενή καυσίμων στο αεροδρόμιο. η εταιρεία δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...