Μ. Παρασκευή | Ένα κερί για όλους θα ανάψει ο Δήμος Ξάνθης στα κοιμητήρια ευθύνης του, Τρισάγιο στην Καβάλα

Με μια άκρως συμβολική αλλά και ταυτόχρονα ουσιαστική κίνηση, ο Δήμος Ξάνθης, ανήμερα της κορύφωσης του Θείου Πάθους, τη Μεγάλη Παρασκευή, θα τιμήσει τη μνήμη όλων των αγαπημένων πρόσωπων που είναι θαμμένοι στα κοιμητήρια της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, στα οποία δεν μπορέσουν όμως να προσέλθουν οι δημότες λόγω της μέτρων περιορισμού του ιού.

Με τη συνδρομή χορηγού και τη συμβολή των δημοτικών υπαλλήλων, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ο Δήμος Ξάνθης θα ανάψει σε όλα τα κοιμητήρια των διοικητικών του ορίων, τα καντήλια με 6.000 κεριά διαρκείας, όπως θα έκαναν αυτή την ημέρα εκατοντάδες άνθρωποι που θα προσέρχονταν στα μνήματα (σε εποχές εκτός κορονοϊού).

 Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, τονίζει σε μήνυμά του ότι «έτσι τιμούμε και θυμόμαστε τους αγαπημένους μας κι όλοι μαζί προσευχόμαστε από τα σπίτια μας, αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες.

Ο συμβολισμός της αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού και της ταφής του, η μεγάλη θυσία που έγινε αιτία και μέσο απολύτρωσης του ανθρώπινου γένους, να μας δείχνουν τον δρόμο του αυτοπεριορισμού, της στέρησης, την κοινωνικής αποστασιοποίησης, του “Μένουμε σπίτι”, για να φτάσουμε προς τη χαρά, την αποδέσμευση, τη λύτρωση, την Ανάσταση.

Μένουμε σπίτι. Προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους. Το βλέμμα μας στρέφεται προς την επόμενη ημέρα, τη χαρά, την ελπίδα, την Ανάσταση της κοινωνίας μας», καταλήγει το μήνυμα του δημάρχου Ξάνθης.

Τρισάγιο κεκλεισμένων των θυρών αντί περιφοράς του επιταφίου στην Καβάλα

Στον Δήμο Καβάλας, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, την ώρα που κάθε χρόνο νωρίς το απόγευμα γινόταν η καθιερωμένη περιφορά του επιταφίου ανάμεσα στα μνήματα με τη συμμετοχή εκατοντάδων κόσμου, ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος κ. Στέφανος θα τελέσει τρισάγιο, παρουσία του δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη, κεκλεισμένων των θυρών, κοιμητηριακό ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων για την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων που είναι θαμμένοι στο δημοτικό κοιμητήριο της πόλης.

με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα “Super Flower Moon”

Καβάλα: νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις με άγνωστο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας αλλά και δρόμοι προς το θέατρο των Φιλίππων

Ένα μεγάλο οικοδόμημα, που το μέγεθός του το ανάγει στην κατηγορία των δημοσίων κτηρίων και για το οποίο μέχρι σήμερα...

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...