Μάθε για τα Προϊόντα Καλλωπισμού του σκύλου σας

#pet_spa #κατοικίδια από τον Pet Groommer Παναγιώτη Σαμοθράκη

Είναι πολύ συχνή η απορία των ιδιοκτητών κατοικίδιων, το πώς θα πρέπει να πλένουν τον σκύλο τους, πόσο συχνά κτλ. Όλες αυτές οι απορίες είναι δικαιολογημένες γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση σε αυτό το πεδίο. Στις μέρες μας υπάρχει μια εκτενή γκάμα προϊόντων που συνέχεια εμπλουτίζεται. Τα σύγχρονα προϊόντα περιέχουν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες αποφεύγοντας χρήση συστατικών που μπορεί να βλάψουν την υγεία του κατοικιδίου μας, όπως χρωστικές, παραφινέλαιο και πάντα σεβόμενο το pH της επιδερμίδας του σκύλου που είναι διαφορετικό από αυτό του ανθρώπου.

Μάθε για τα Προϊόντα Καλλωπισμού του σκύλου σας

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΜΑΣ


Πότε δημιουργώ πρόβλημα;

● ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.
● ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΩ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ.
● ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΩΝΩ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

Τι είδους σαμπουάν να χρησιμοποιήσω;

Επειδή στην αγορά θα βρούμε μεγάλη ποικιλία, θα πρέπει να κατανοήσουμε με βάση ποια χαρακτηριστικά του σκύλου μας θα πρέπει να γίνει η επιλογή.
Αυτή εξαρτάται από το δέρμα και από το τρίχωμα που έχει ο φίλος μας. Ξεκινάμε από το δέρμα. Αν δεν είναι υγειές, τότε καταφεύγουμε στη συμβουλή του κτηνιάτρου μας που θα μας προτείνει σαμπουάν με θεραπευτική σύνθεση.
Σε υγιές δέρμα λαμβάνουμε υπόψη τον τύπο του τριχώματος. Αν χρησιμοποιήσουμε το αντίστοιχο σαμπουάν σε κοντό (Τζακ Ράσελ, Γαλλικό Μπουλντόκ, Παγκ), σε μακρύ ίσιο (Μαλτέζ Γιόρκσάιρ ), σε μακρύ σγουρό (Μπιζόν Φριζέ, Κανίς) και σε τραχύ τρίχωμα θα έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μάθε για τα Προϊόντα Καλλωπισμού του σκύλου σας

Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει το σαμπουάν που θα επιλέξουμε να ξεπλένεται τελείως και πολύ γρήγορα, να μην δακρύζει τα μάτια, να έχει ουδέτερο ph, να μην περιέχει αλκοολούχα προϊόντα λάδι ή σιλικόνη που επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα. Γενικά για να αποφύγουμε ξηροδερμίες και ερεθισμούς το σαμπουάν θα πρέπει να αφαιρεί μόνο την υπερβολική λιπαρότητα και βρωμιά και να σέβεται το φυσικό λίπος της τρίχας και του δέρματος.

Πόσο συχνά να λούσω τον σκύλο μου;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μεταξύ των λουσιμάτων. Αυτό θα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τριχώματος. Υπάρχουν προϊόντα καλλωπισμού ακόμα και για καθημερινή χρήση!
Να χρησιμοποιήσω conditioner;
Καλό είναι να το χρησιμοποιήσουμε σε όλους τους τύπους τριχώματος γιατί επαναφέρει την λιπαρότητα στο δέρμα που χάθηκε με το λούσιμο, δίνει λάμψη και ενισχύει την υφή του τριχώματος. Έτσι προλαμβάνουμε το μπέρδεμα και τη δημιουργία κετσέδων.

Σαμοθράκης Παναγιώτης
Pet Groommer

Μάθε για τα Προϊόντα Καλλωπισμού του σκύλου σας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα “Super Flower Moon”

Καβάλα: νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις με άγνωστο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας αλλά και δρόμοι προς το θέατρο των Φιλίππων

Ένα μεγάλο οικοδόμημα, που το μέγεθός του το ανάγει στην κατηγορία των δημοσίων κτηρίων και για το οποίο μέχρι σήμερα...

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...